Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2008

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ(3)

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης χαρακτηρίζει "δολοφονία" το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στη συναυλία τραγουδάει και ο Σωκράτης Μάλαμας- όσο πιο κοντά στα ηχεία, τόσο πιο μεγάλη η παραμόρφωση, δυστυχώς!
Αυτή η πολιτεία θα εκραγεί από ευτυχία. Λίγο προτού το τραγουδήσει ο Παύλος Παυλίδης. Γειά σου ρε Παυλάρα!!


"Τα παιδιά μας βαρέθηκαν την κοροϊδία, έφτασαν σ' αυτή την ιστορική στιγμή να εξεγερθούν"

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χανίωνλα αυτά τα ψυχανεμίζονται τα παιδιά-σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.Διαισθητικά. ψηλαφητά αλλά με οργή.Όπως όταν ο χρόνος , που δεν τους προσφέρουμε, η απουσία μας υποκαθίστανται με μικροδωράκια και υπεκφυγές. Εξ ου και ασφυκτιούν και αντιδρούν τυφλά, χαοτικά, ακραία.Γι' αυτό έχουν την ανάγκη να λιντσάρουν τον κόσμο των μεγάλων , τον κόσμο μας.Να εξαφανίσουν το σύστημα των διαμορφωτών του πλούτου, της πληροφορίας, του γούστου, περίπου όπως σκοτώνουν στο video game τον αντίπαλο.Να καταστρέψουν αυτά που έχουν ή δεν έχουν οι γονείς τους, λες και διασχίζουν πίστες ενός βίαιου παιχνιδιού όπου το τέρμα του σημαίνει :"Επιτέλους, αφήστε μας ήσυχους, αφήστε μας να ζήσουμε αμέριμνα".
Κι έπειτα ζητάμε από τα παιδιά όρια.Με τι μούτρα;Ζητάμε από τα παιδιά εγκράτεια, ελπίδα, συνεννόηση- λέξεις και νοήματα αποσυρμένα από την καθημερινότητά μας.
Βέβαια, όποιος σήμερα τοποθετείται με μετριοπάθεια και αντιδραματικότητα στα κρίσιμα τεκταινόμενα θεωρείται ανεπίκαιρος.Όποιος σήμερα δεν χαϊδεύει την αγελοποίηση των νέων, άλλοτε στο όνομα της "καριέρας" κι άλλοτε στο όνομα της "ανατροπής", υπολογίζεται παρωχημένος.Κι αντίθετα, όποιος τούς προτείνει αυτοκριτική, δημιουργικά εμπόδια, συνεχή προσπάθεια, αυθορμησία εκ των έσω, υψηλή περιέργεια, θεωρείται σχεδόν εχθρός τους.Επιλέγουμε το ρόλο του εχθρού"


Εφημ.Ελευθεροτυπία, Μισέλ Φάϊς0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα