Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2008

ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
Orphan Drugs: κατά λέξη, Ορφανά Φάρμακα.Τα φαρμακευτικά εκείνα σκευάσματα που προορίζονται για τη θεραπεία ιδιαίτερα σπάνιων ασθενειών(orphan diseases) και τα οποία, γι' αυτό το λόγο, δηλαδή επειδή η σπανιότητα της ζήτησης τα καθιστά "ασύμφορη", δεν παράγονται από τις εταιρείες.

( ORPHAN DRUGS, εκδ. Ιστός, 1999, Ευγένιος Αρανίτσης)

Kίτρινος διάδρομος πάνω στο πεζοδρόμιο. Τον χρησιμοποιούν οι εκ γενετής τυφλοί και όλοι αυτοί που έχουν υποστεί απώλεια της όρασης κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Χωρίς την όραση, αλλά με πολύ δυνατή τη διαίσθηση, ψηλαφίζουν ολόκληρη τη ζωή τους και βρίσκουν εμπόδια και αναίσθητους ανθρώπους. Οι τυφλοί, όπως και κάθε ομάδα που δραστηριοποιείται στο περιθώριο αυτής της κοινωνίας, δεν υφίστανται για την περιλάλητη δημοκρατία μας που υπερτιμά τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και υποτιμά την κουλτούρα και τις ανάγκες της μειοψηφίας.

Στο περιθώριο γράφονται οι ωραιότερες σημειώσεις. Βάλτε παντού στα πλακόστρωτα κίτρινες λωρίδες. Μας τύφλωσε το θέαμα! Η τσογλαναρία της τηλεόρασης εκτόπισε τον λόγο των διανοουμένων, των καλλιτεχνών και των Ποιητών. Η γλώσσα μας να γίνει η χαριστική βολή στις πλειοψηφίες που μας έχουν κάτσει στον σβέρκο σαν τον χειρότερο δυνάστη!


1 σχόλια:

Τη 11:29 π.μ. , Ο χρήστης Blogger alterapars είπε...

Και η μόνη "γλώσσα" που κατανοούν οι "καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε" (όπως ο κατά ιδία βουλήσει σταθμεύων στο τέλος του video) είναι το αθάνατο "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" που διατύπωσε ο θρυλικός Γέρος του Μωριά...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα