Δευτέρα, Ιανουαρίου 19, 2009

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

[ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ]
-1-
Δύο τσιγγάνες κουβαλούν τα παιδιά τους μέσα στο λεωφορείο. Μία από αυτές, ρωτάει την κοπέλα που βρίσκεται στην απέναντι θέση να υπολογίσει την ηλικία του παιδιού της. Η τσιγγάνα για να διευκολύνει, αναφέρει την ημερομηνία γέννησης του παιδιού ( Οκτώβριος του 2007). Η κοπέλα απαντά πως το παιδί είναι δύο χρονών. Η τσιγγάνα νιώθει έκπληξη από την απάντηση. Ζητάει να επιβεβαιώσει το αληθές της απάντησης. Η κοπέλα επαναλαμβάνει το ίδιο. Η τσιγγάνα φαίνεται να μην συμφωνεί! Της ζητάει να ακριβολογήσει πάνω στην ηλικία του παιδιού της. Η κοπέλα, δόξα τω θεώ, καταλαβαίνει και αποφασίζει να κάνει τους υπολογισμούς. Σε κάνα λεπτό(!) βγαίνει το...πόρισμα πως το παιδί δεν έχει κλείσει ακόμη τα δύο του χρόνια! Η τσιγγάνα φαίνεται ικανοποιημένη με αυτό που ακούει. Μονολογεί πως αν το παιδί της ήταν δύο χρονών και δε μιλούσε θα έπρεπε να ανησυχεί. Η οριστική απάντηση την ανακουφίζει.

Αυτό που με εντυπωσίασε στο συγκεκριμένο διάλογο δεν είναι η άγνοια της τσιγγάνας για την ηλικία του παιδιού της, αλλά η ταχύτητα αντίδρασης της κοπέλας και ο βαθμός κατανόησης μιας ξεκάθαρης απορίας!

-2-

Φαίνεται χρήστης ναρκωτικών.
Μιλάει στο τηλέφωνο.
Ζητάει από τον συνομιλητή του να του "φτιάξει 25 μέτρα".


-3-
Δύο ηλικιωμένοι λογομαχούν για ασήμαντη αφορμή στο μπροστινό τμήμα του λεωφορείου. Ο ένας ηλικιωμένος έχει μπαστούνι για να διατηρεί την ισορροπία του. Το επεισόδιο λήγει και φτάνει μέχρι τα όρια της φραστικής αντιπαράθεσης. Όταν κατεβαίνει ο ηλικιωμένος, επιτίθεται με το μπαστούνι αιφνιδιαστικά εναντίον του άλλου που τρώει κανα-δυο μπαστουνιές. Οι επιβάτες του λεωφορείου τους χωρίζουν. Αυτός που έφαγε τις μπαστουνιές διατηρεί τη ψυχραιμία του και δε θέλει να δώσει συνέχεια. Ο θερμόαιμος ηλικιωμένος κατεβαίνει στη στάση και τρέμει από την ένταση της στιγμής. Πάει να χάσει την ισορροπία του και κάποιοι τρέχουν να τον κρατήσουν για να μην σωριαστεί στο πεζοδρόμιο.

-4-

Είναι δύο γιοι με την μητέρα τους. Ο μικρότερος γιος, γύρω στα είκοσι, μιλάει σε έντονο ύφος στην μητέρα του. Χωρίς να θέλω τον ακούω να λέει "Σκάσε μην φας καμμιά μπουνιά και σου μαυρίσω το μάτι"! Η μητέρα καταλαβαίνει πως βρίσκεται σε δημόσιο χώρο ,καταπίνει την οργή της και σιγομουρμουρίζει. Σε λίγα δευτερόλεπτα ο ίδιος άνθρωπος βλέπει μια άδεια θέση και πάει να κάτσει. Παρακαλεί, ευγενέστατα, έναν επιβάτη να πάει λίγο πλάγια για να μπορέσει να περάσει. Με την μητέρα του ...μποξέρ και με τους ξένους μελιστάλαχτος!
1 σχόλια:

Τη 2:12 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα