Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2009

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

Είμαι ασυγχώρητος! Μόλις χτες το βράδυ είδα ένα ανώνυμο σχόλιο στο ποστ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (2) - Ιούλιος 2007. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε και γι' αυτό θα απαντήσω τώρα. Θα ήθελα να με συγχωρέσει ο σχολιαστής που αντιδρώ έτσι καθυστερημένα, αλλά φταίνε τα μπλόκα των αγροτών, η έντονη βροχόπτωση και το μποτιλιάρισμα στους δρόμους! Αναδημοσιεύω το σχόλιο:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Η γλώσσα του σώματος λαμβάνεται υπόψη από τον/την ψυχολόγο προκειμένου να εκείνος/εκείνη να αποφασίσει με ποιό τρόπο θα σας αντιμετωπίσει στο αίτημά σας να κάνετε ατομική ψυχοθεραπεία.

Έχοντας υπόψη ότι μόνο το 7% της επικοινωνίας μας προέρχεται από την λεκτική επικοινωνία και το υπόλοιπο 93% από τη μη λεκτική επικοινωνία (γλώσσα του σώματος), ο ψυχοθεραπευτής/ η ψυχοθεραπεύτρια ψυχολόγος προσπαθεί να καταλάβει πόσο μ*****ς είναι ο θεραπευόμενος.

Ανάλογα διαμορφώνει την αμοιβή, τη μέθοδο (που συνήθως δεν υπάρχει)και το πόσο θα κρατήσει η θεραπεία.

Επειδή όμως τα συμπεράσματα της γλώσσας του σώματος είναι επισφαλή, προκαλούνται συγκρούσεις μεταξύ θεραπευόμενου και θεραπευτή που καταλήγουν συνηθέστατα στο να τα μαζεύει ο θεραπευόμενος και να το βάζει στα πόδια. Και αυτό επειδή ακόμα και αν ο θεραπευόμενος διαμαρτύρεται, ο ψυχολόγος μπορεί να πιστεύει στη γλώσσα του σώματος που να λέγει "είμαι μ*****ς, εκμεταλλεύσου με!".

Όταν αυτό γίνει κάμποσες φορές, ο/η ψυχολόγος που ξεκίνησε φέρελπις το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή, καταλήγει να δίνει εξετάσεις στη ΔΕΗ και να αυξάνει τον αριθμό των "ψυχολόγων της ΔΕΗ", που εξακολουθούν παρά ταύτα να πιστεύουν ότι τα μυνήματα που πήραν από τη γλώσσα του σώματος είναι έγκυρα.

Να και η δική μου απάντηση:

Εξωλεκτικέ μας θεραπευτή,

Η μαλακία εξατμίζεται από την υπερθέρμανση που προκαλεί το υπερδιογκωμένο και περισπούδαστο ΕΓΩ των ανθρώπων. Ψηλά στον ουρανό ψύχεται και σχηματίζει βροχοφόρα νέφη. Οι τροβαδούροι των γηρατειών τραγουδούν στα παραθυρόφυλλα το παρακάτω τετράστιχο:

Καλό μας συννεφάκι
σταμάτα και λιγάκι
μη χύνεις άλλο πια
θα χάσουμε μαλλιά

Από μια τέτοια βροχόπτωση, όπως καταλαβαίνεις εξωλεκτικέ θεραπευτή μας, μπορείς να το βάλεις στα πόδια καραφλός! Την επόμενη φορά, θα έρθω παρέα με έναν φίλο μου που έχει μεταπτυχιακό στην κακομοιριά και θα είμαι ζωσμένος με αδιάβροχο. Θα σε περιμένω μες στη μέση της νεροποντής!

Με αγάπη,
ο λεκτικός σου θεραπευόμενος

1 σχόλια:

Τη 11:08 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger marilia είπε...

Τι διαβάζεις κι εσύ, καημενούλη μου!

Πιάσε φιλάκι και μη σκας! ;)

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα