Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2009

ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ
(Προπορεύομαι με το μηχανάκι κατά μήκος της oδού Εγνατία* )

Οι δρόμοι μου μοιάζουν όλο και περισσότερο με λευκές και επανεγγράψιμες σελίδες τετραδίων. Αν κρίνω από την οδηγική μας συμπεριφορά, μάλλον, είναι γεμάτες από μουτζούρες. Εκατομμύρια εγγραφές γράφονται, διαγράφονται και ξαναγράφονται. Όταν πυκνώνουν οι εγγραφές στους δρόμους-σελίδες οι οδηγοί καταφεύγουν στις λωρίδες ασφαλείας, δηλαδή στο περιθώριο! Στο περιθώριο γράφονται, το ξέρετε όλοι, οι καλύτερες σημειώσεις. Εκεί ο γραφέας-οδηγός διατηρεί τους δικούς του ρυθμούς και "πηγαίνει αργά γιατί βιάζεται". Ο γραφέας-οδηγός διαμορφώνει στο περιθώριο το δικό του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.Ένας τέτοιος κώδικας μπορεί να γίνεται αποδεκτός μόνο από κοινωνίες που μπορούν να αλλάζουν σελίδα...

*Συνειδητοποίησα σήμερα(4-9-2009), διαβάζοντας τη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, πως έγραψα "της Εγνατίας οδού" αντί του ορθού "της οδού Εγνατία". Τα μηνύματα πρέπει να έχουν παραλήπτες και σπεύδω να διορθώσω.

3 σχόλια:

Τη 11:01 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger marilia είπε...

Αυτά τα μικρούλικα τεράστια κείμενά σου...!

Καλή αρχή! :)

σνουποφιλί σβουριχτό

 
Τη 9:14 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ritsmas είπε...

Τελικά , μέσα στη γενικότερη απλοποίηση, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να εκληφθεί ως λάθος... Πάντως , μπράβο που επιστρέφεις και το επισημαίνεις.

 
Τη 11:31 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Eμείς,Μαριλία, τα είπαμε και αλλού!

Ρίτσα, ό,τι μπορούμε να διασώσουμε στη γλώσσα ας το κάνουμε!Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα