Κυριακή, Νοεμβρίου 08, 2009

ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

-1-

Είναι ακινητοποιημένος με το τζιπάκι του στο κόκκινο φανάρι (στα γομάρια πάντα υπάρχει μια επίφαση νομιμοφροσύνης!). Από τα φιμέ τζάμια πετάει τα αποτσίγαρά του έξω (Όλα κι όλα, το σπίτι μας πρέπει να το διατηρούμε καθαρό!). Ο φίλος μου που περνάει τυχαία, του κάνει παρατήρηση γι' αυτήν του την κίνηση. Αυτός απαντά με το πασίγνωστο ύφος του θρασύδειλου τσαμπουκά "Κι εσένα τι σε νοιάζει;"
-2-
Ένας συμπολίτης μας θέλει να ξεφορτώσει κάποιες οικιακές συσκευές σε ένα σπίτι.Το φορτηγάκι του αναγκαστικά θα μπλοκάρει τον δρόμο. Ο οδηγός για να μην προκαλέσει κόρνες, αγανάκτηση και εκνευριστική αναμονή σε εκείνους τους οδηγούς που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο δρόμο, σκαρφίζεται την "μεγαλοφυή" ιδέα να τοποθετήσει σε όλο το πλάτος του δρόμου διάφορα εμπόδια. Ο κάδος των απορριμμάτων, προφανώς, του φαίνεται βαρύς στην μετακίνηση. Αποφασίζει να τοποθετήσει ως προειδοποιητικά σημάδια τις σακούλες των σκουπιδιών. Μερικοί οδηγοί δεν αντιλαμβάνονται τέτοιες προχωρημένες ιδέες και, στρίβοντας, πατάνε τις σακούλες.Τα σκουπίδια διασκορπίζονται. Μια σακούλα παγιδεύεται στο μπροστινό τμήμα ενός αυτοκινήτου και σέρνεται κατά μήκος του δρόμου.
-3-
Μια γυναίκα είναι παρκαρισμένη με το αυτοκίνητό της ανάμεσα σε δύο άλλα αυτοκίνητα. Δεν έχει άνεση χώρου. Πότε μπροστά, πότε πίσω και πότε βγαίνοντας ελαφρώς στο δρόμο, η οδηγός προσπαθεί να φύγει. Εκείνη την ώρα περνάει ένας άντρας οδηγός φορτωμένος με κάμποση μαγκιά και άνεση.Την επιπλήττει που τον αναγκάζει(!!!) να μειώσει την ταχύτητά του και να πατήσει φρένο. Ο "άντρακλας" είναι έτοιμος να αρπαχτεί για ασήμαντη αφορμή (εκτός και αν νομίζει πως ο δρόμος είναι δικής του ιδιοκτησίας και απαλλαγμένος από εμπόδια).Της μιλάει απρεπώς και η γυναίκα ταράζεται. Η οδηγός, καθώς φεύγει, ξύνει πλαγίως το αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά της.
-4-
Οι Νεοέλληνες ιδιωτεύουν σε δρόμους που είναι δημόσιοι χώροι. Ο δημόσιος χώρος εκλαμβάνεται ως σκουπιδότοπος.Το επίπεδο της παιδείας μας αξιολογείται καθημερινώς.

6 σχόλια:

Τη 8:40 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous ad noctum είπε...

Σκηνή προ ετών:
Έξω από αρτοποιείο, ένα φορτηγάκι έχει κλείσει παράδρομο κεντρικής οδού και ο οδηγός του ξεφορτώνει προμήθειες. Η όλη διαδικσία δε διαρκεί πάνω από 3 λεπτά και 2 αυτοκίνητα περιμένουν υπομονετικά από πίσω. Το ξεφόρτωμα τελειώνει και ο οδηγός-φορτοεκφορτωτής επιβιβάζεται για να ξεκινήσει. Εκείνην ακριβώς τη στιγμή, αφικνείται στο στενό ανυπόμονος αναβάτης τετράτροχου ο οποίος, διαπιστώνοντας την ακινησία, πατάει με επιμονή τη σάλπιγγα του οχήματός του (να τον είχε πιάσει κόψιμο;). Στο πρόσωπό του αναγνωρίζω τον ένοικο του διαμερίσματος που βρίσκεται ακριβώς επάνω από το δικό μου (55άρης, με δύο κόρες).

Λίγους μήνες αργότερα:
Κυριακή πρωί, στο μπαλκόνι με καφέ κι εφημερίδα. Ο νευρικός του επάνω ορόφου μετακομίζει κι έχει κλείσει έναν παράδρομο που οδηγεί σε κεντρική οδό. Κάποια στιγμή, οδηγός που θέλει να στρίψει και βρίσκει το στενό κλειστό, διαμαρτύρεται για την κατάσταση. Ο οξύθυμος γείτονας, ομού μετά της μικροτέρας θυγατρός του (μεταλαμπάδευση παιδείας), τον αντιμετωπίζει απαξιωτικά και του συνιστά (ή, μάλλον, τον διατάζει) να στρίψει από αλλού (κάτι που δεν έκανε ο ίδιος στην προηγούμενη περίπτωση).

Μονά-ζυγά, δικά μας;

 
Τη 5:16 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Fegia είπε...

Επειδή ζεις στη Θεσσαλονίκη, θάχεις ίσως προσέξει ότι το τελευταίο κατόρθωμα των οδηγών είναι η καταστροφή των σημάνσεων που διακρίνουν τους ποδηλατόδρομους προκειμένου να παρκάρουν στο πεζοδρόμιο.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Αγ. Δημητρίου..
Η ειρωνεία είναι ότι πάνω στο (αδιάβατο από τους πεζούς) .."πεζοδρόμιο" υπάρχει και η ανάγλυφη λωρίδα για τους τυφλούς!!!

Εχει παραγίνει αυτή η κατάσταση με τα παρκαρισμένα ΙΧ και τα σλάλομ από τα παπάκια στα πεζοδρόμια...

Έλεοοοοοοοοος!

 
Τη 6:18 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ Νο 4 ΗΤΑΝ ΑΠΩΛΕΙΤΑ ΑΚΡΙΒΕΣ

 
Τη 9:01 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

 
Τη 9:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

ad noctum:Μονά κερδίζω, ζυγά χάνεις.Πάμε ένα στοίχημα;

Fegia:Προχτές έβλεπα ένα τύπο που προσπαθούσε με το παπάκι του να δοκιμάσει την αντοχή του διαχωριστικού που υπάρχει για τον ποδηλατόδρομο!
Έχεις απόλυτο δίκιο.Μας έχουν ζώσει τα αυτοκίνητα σε μια πόλη όπου τις μισές μέρες του χρόνου αναπνέουμε δηλητήριο.Όσοι δεν μπορούν να αγαπήσουν και να ζήσουν σ' αυτήν την πόλη ας φύγουν!

Ανώνυμε, αν ομαδοποιήσουμε όλες τις περιπτώσεις που συναντάμε καθημερινά θα καταλήξουμε σε αυτό συμπέρασμα.Σε χαιρετώ.

 
Τη 3:20 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous ab irato είπε...

Το ακόλουθο video δείχνει πως τα αδηφάγα και άπληστα αρπακτικά δεν "κερδίζουν" πάντα (αρκεί να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα πυγμή):
http://www.youtube.com/watch?v=p9A-oxUMAy8

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα