Δευτέρα, Φεβρουαρίου 15, 2010

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ

(Σύνθημα σε τοίχο της πόλης)

Νομίζω πως ένα από τα συχνότερα λάθη μας είναι ο διαχωρισμός δύο φαινομενικά αντίθετων συναισθηματικών καταστάσεων που θα έπρεπε, όμως, να εκλαμβάνονται ως μια διαδοχική ή ταυτόχρονη κατάσταση που οδηγεί σε μια ενότητα.Η απογοήτευση της διασκέδασης είναι η μία όψη του νομίσματος.Η άλλη είναι η διασκέδαση της απογοήτευσης. Συνήθως, ξεχνάμε την πρώτη όψη και ξεκινάμε πάντα με καλές προθέσεις για να διασκεδάσουμε την θλίψη και την απογοήτευση που νιώθουμε.Στις ομαδικές συναθροίσεις και στα πανηγύρια με το μεγάλο κέφι φωλιάζει η μεγαλύτερη θλίψη.Μια θλίψη που περιμένει απλά τον χρόνο της για να επανεμφανιστεί.Ο άνθρωπος, τότε, αντικρίζει και την δεύτερη όψη του νομίσματος.Ένα τέτοιο νόμισμα με χαραγμένες τις δύο όψεις του κουβαλάμε μέχρι το τέλος της ζωής μας!


Περίτεχνα σχέδια, προτάσεις περιχαρακωμένες σε περιγράμματα σχημάτων και πυκνή γραφή -από χειρόγραφη σελίδα του Ντοστογιέφσκι στους "Δαιμονισμένους".Και του χρόνου, ερωτευμένοι!!!

1 σχόλια:

Τη 12:24 π.μ. , Ο χρήστης Blogger dianathenes είπε...

Εαν υποτεθεί ότι στη 2η εκδοχή το ρήμα διασκεδάζω έχει την έννοια του "σκορπώ" τότε μπορεί και οι 2 εκδοχές να ταυτίζονται..

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα