Κυριακή, Απριλίου 18, 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΓΙΑΣ*

Επισκέφτηκα το Βαφοπούλειο και είδα τους πίνακες ζωγραφικής του Αλέξανδρου Καγιά. Κάθισα αργότερα στο σπίτι και έγραψα ένα κείμενο. Το κείμενο μέσα από το οποίο παρουσιάζω τη δουλειά ενός καλλιτέχνη θα ήθελα να είναι κάτι παραπάνω από μια απλή παράθεση βιογραφικών στοιχείων. Χόρτασα και χορτάσαμε από βιογραφικά στοιχεία και δελτία τύπου. Λυπάμαι, αλλά στην περίπτωση του Αλέξανδρου Καγιά -θα ακολουθήσουν και άλλες περιπτώσεις- έχασα ένα ολοκληρωμένο κείμενο. Με δεδομένο τον όγκο των πληροφοριών και της έλλειψης χρόνου που απαιτείται για την επεξεργασία τους, θυμώνω με τη σκέψη πως θα πρέπει να ανασυστήσω από μνήμης αυτό το οποίο έγραψα. Ακόμα θυμώνω γιατί είμαι αφηρημένος που έχασα ένα μικρό μπλοκάκι που χρησιμοποιούσα για να καταγράφω σημειώσεις.Το μπλοκάκι αντικαθίσταται αλλά οι λέξεις που ανασύρονται εντός μας για να περιγράψουν μια κατάσταση σε μια συγκεκριμένη στιγμή χάνονται και δεν ξαναγυρνούν! Ας είναι! Τρεις φωτογραφίες από την έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Καγιά.

(Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ)
(Γιώργος Μαυροϊδής)

*Ο Αλέξανδρος Καγιάς μαθήτευσε αρχικά αγιογραφία, κοντά στους Νικόλαο Γεωργιάδη και Χριστοφάνη Βουτσινά και στη συνέχεια στον καθηγητή της Σ.Κ.Τ.του Α.Π.Θ. Σάββα Κωνσταντινίδη.
Ασχολείται με την αγιογραφία και τη ζωγραφική από το 1972.Θα προβληθούν μεγάλων διαστάσεων προσωπογραφίες, πολυπρόσωπες συνθέσεις και σειρά τρένων, έργα διατυπωμένα με έναν προσωπικό, ιδιότυπο τρόπο.(Από τη σελίδα του Δήμου θεσσαλονίκης)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα