Σάββατο, Ιουνίου 12, 2010

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ




(Το συγκρότημα ΓΚΡΟΒΕΡ στο πάρκο των σκύλων χτες)

"Φυσικά υπάρχει σοβαρή οικονομική κρίση και καταλαβαίνω τον πανικό όλων των ανθρώπων.Γι' αυτό και επιμένω ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη μουσική.'ίσως επειδή μόνο αυτή μπορεί να φέρει λίγη αισιοδοξία και να σε κάνει να δεις με πιο καθαρό μάτι την όλη κατάσταση γύρω σου.Σου μιλάω μέσα από την προσωπική μου εμπειρία.Το πανκ ξέσπασε στην Αγγλία σε μια εποχή που η οικονομία είχε καταρρεύσει. Και, ενώ οι καιροί ήταν σκοτεινοί και το μέλλον αβέβαιο , είχαμε παράλληλα και μια φασιστική κυβέρνηση σαν της Θάτσερ πάνω από τα κεφάλια μας.Τι μας έμενε; Μόνο η μουσική που μας έδωσε δύναμη να ξεπεράσουμε το γκρίζο τοπίο και να προχωρήσουμε"

(Από τη σημερινή Ελευθεροτυπία-συνέντευξη του Μπιλι Αϊντολ στον Δημήτρη Αναστασόπουλο)















Εκρηκτικοί και παιχνιδιάρηδες τα μέλη του ισπανικού συγκροτήματος "boikot" ξεσήκωσαν τον κόσμο και έκαναν τους πιτσιρικάδες με τα φρέσκα μυαλά να χτυπιούνται για αρκετή ώρα.



Τελευταία φορά είχα δει τους Last Drive το 1989 σε μια επεισοδιακή συναυλία. Ήμουν 21 χρονών και τα μετεφηβικά ξεσπάσματα μου ήταν έντονα χωρίς, όμως, να προκαλούν ζημιά σε ανθρώπους και πράγματα. Έπαιξαν καλά αλλά αργά καθώς ανέβηκαν στην σκηνή στις 3 παρά τέταρτο τα ξημερώματα. Η συναυλία με τα τρία συγκροτήματα έγινε στο πλαίσιο ενός πολιτικού-πολιτιστικού διημέρου που οργάνωσε το νέο αριστερό ρεύμα στο πάρκο των σκύλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα