Παρασκευή, Ιανουαρίου 28, 2011

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΤΕΡΑ

Στις 19 Οκτωβρίου, λοιπόν, ξεκινούσαμε τις εξετάσεις για να διαπιστώσουμε ποια ακριβώς ήταν η αιτία που προκαλούσε το πρόβλημα στην δεξιά πλευρά του σώματος του πατέρα  μου. Ξαναθυμίζω τον πόνο  στην δεξιά ωμοπλάτη, το πρήξιμο του δεξιού χεριού και το ελαφρό σύρσιμο του δεξιού ποδιού. Ξεκινήσαμε με επίσκεψη σε νευρολόγο, κάναμε αιματολογικές εξετάσεις και ακτινογραφία θώρακα. Στην ακτινογραφία θώρακα η γνωμάτευση ήταν:

ΚΘΔ πνευμονικά πεδία διαυγάζουν ικανοποιητικά. Πάχυνση διάμεσου δικτύου, παρουσία δύο λεπτοτοιχωματικών κύστεων στο ΑΡ κάτω πνευμονικό πεδίο.

Οι κύστες ακολουθούσαν τον πατέρα μου από την ηλικία των δύο χρονών. Εκείνη την κρίσιμη ηλικία είχε πάθει μια δυνατή βρογχοπνευμονία που οι επιπλοκές της κόντεψαν να τον στείλουν πρόωρα στον τάφο. Τότε είχε καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση. Από κείνο το σημείο και μετά οι πνεύμονες ήταν για τον πατέρα μου η «αχίλλειος πτέρνα» του ανοσοποιητικού του συστήματος. Η γνώση του αδύνατου σημείου τον έκανε πολύ προσεκτικό. Αρρώσταινε σπανίως και αυτό ήταν απόδειξη της δικής του μέριμνας αλλά και της καλής φροντίδας που τύγχανε στο οικογενειακό του περιβάλλον!

Η τελευταία εξέταση θα γινόταν από τον ορθοπεδικό. Αυτός δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει επαρκώς το πρήξιμο του δεξιού χεριού. Μας έμενε η αξονική τομογραφία εγκεφάλου την οποία ο πατέρας μου θα την έκανε εκτός του νοσοκομείου. Πήρα το μηχανάκι και ήμουν πριν το ασθενοφόρο στο μέρος που θα έκανε την αξονική. Δεν ήθελα να τον αφήνω μόνο σε τέτοιες στιγμές. Από τότε και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου δεν θα λείπαμε δευτερόλεπτο από το πλευρό του πατέρα μας…

Ετικέτες ,

3 σχόλια:

Τη 11:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Roadartist είπε...

Καλό του ταξίδι.

 
Τη 1:54 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger dianathenes είπε...

Πάντα θα ζει μέσα από σένα.

 
Τη 12:09 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Roadartist, ναι καλο ταξίδι και θέλω να ελπίζω πως κάποτε θα τον ξανασυναντήσω.

Ντιάνα, θα ήθελα να ζει ο ίδιος μέσα από τον εαυτό του.Ήμασταν άτυχοι.Σε χαιρετώ αγαπητή.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα