Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2011

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΤΕΡΑ

Πίσω από τα μεγάλα γλέντια βρίσκεται καμουφλαρισμένη η πιο μεγάλη θλίψη. Μια απλή εξήγηση είναι πως σε τέτοιες στιγμές η ανάμνηση του νεκρού είναι πιο έντονη. Λυπούμαστε πολύ για την αδυναμία να μοιραστούμε την χαρά μας με τον απόντα νεκρό! Ίσως δεν υπάρχει άλλη στιγμή στην ζωή μας που η χαρά να γειτνιάζει τόσο πολύ με τις ενοχές μας.


Από το νοσοκομείο Παναγία το εξιτήριο ήταν έτοιμο. Εμείς έπρεπε να υπολογίσουμε τον χρόνο για να συμπέσουμε με την εφημερία στο ΑΧΕΠΑ. Η σκέψη να πάρουμε τον πατέρα μας στο σπίτι για ένα διήμερο δεν μας βρήκε σύμφωνους. Η μετακίνηση για το ΑΧΕΠΑ δεν θα γινόταν με το ασθενοφόρο αλλά με το αυτοκίνητο. Θα ακολουθούσαμε όλα αυτά που προβλέπονταν για την εισαγωγή στο νοσοκομείο. Η εισαγωγή στο νοσοκομείο δεν ήταν μια απλή υπόθεση. Χρειάστηκε να περάσουν 8 ώρες στα εξωτερικά ιατρεία για να γίνει κάτι τέτοιο. Σε όλο αυτό το οχτάωρο, έπρεπε να τηρείται η σειρά προτεραιότητας, τα επείγοντα περιστατικά δεν μπορούσαν να περιμένουν και ο γιατρός που θα αποφάσιζε την εισαγωγή έτρεχε και δεν προλάβαινε -κατά διαστήματα έφευγε για να ελέγξει τους ασθενείς στην νευροχειρουργική. Τον πατέρα μου όλο αυτό το διάστημα τον είχα σε καροτσάκι. Πάνω μου κρατούσα τον φάκελο με την αξονική και μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, την ακτινογραφία θώρακα και κάποιο ενημερωτικό σημείωμα για την κατάσταση της υγείας του. Σε αυτό το σημείωμα διαβάζαμε τα εξής:
Ο ασθενής είναι 75 χρονών με ΣΔ από φαρμακευτική αγωγή+ ΑΥ , είναι σε καλή γενική κατάσταση, περιπατητικός.
Ν/S: 1)σημείο Βarre(ΔΕ) άνω +κάτω άκρου
2) πέλματα καμπτικά
3)υπαισθησία (ΔΕ) ημιμορίου
4)υπεροχή τενόντιων αντανακλαστικών(ΔΕ)
ΗΚΓ: SR

Στο ενημερωτικό σημείωμα ακολουθούσε η γνωμάτευση για την ακτινογραφία θώρακα (την έχω γράψει σε προηγούμενο post) και τελείωνε με τα φάρμακα τα οποία του είχαν χορηγηθεί. Μουνιτόλη προοδευτικά μειωμένη με έναρξη 20 Οκτωβρίου, dexaton amp 18x2, accupron, clocobay(1x2), controloc 40x1, και diamicron MRX2.

Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η κατάσταση του πατέρα μας που περίμενε υπομονετικά στα εξωτερικά ιατρεία του ΑΧΕΠΑ.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα