Σάββατο, Μαΐου 21, 2011

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ

Μπορεί ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού να ήταν έξω απ' τις φυλακές του Κορυδαλλού για συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αλλά του προέκυπτε κάτι άλλο. Στους δρόμους γύρω από τις φυλακές ένα αυτοκίνητο με τρεις οπαδούς του Ολυμπιακού κόρνανε δαιμονισμένα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήθελαν να δηλώσουν την παρουσία τους με αυτόν τον θορυβώδη τρόπο και ο ρεπόρτερ δεν έχασε την  ευκαιρία να ικανοποιήσει την περιέργειά του. Τούς έκανε σήμα να σταματήσουν και τούς ρώτησε γιατί κάνουν τόση φασαρία. Αυτοί, θα  του απαντούσαν με την αφέλεια της νεότητας και της οπαδικής τρέλλας: "Ήρθαμε να πάρουμε τον πρόεδρο στο γήπεδο". Ο πρόεδρος ήταν ο Κοσκωτάς και βρισκόταν φυλακισμένος για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που είχε ξεσπάσει στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Ο αμερικανοθρεμμένος Κοσκωτάς, αυτός ο ευτραφής κύριος με την συμπαθητική όψη, μας είχε διδάξει πως αν είσαι μεθοδικός μπορείς να πετύχεις πολλά. Μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ο Κοσκωτάς θα γινόταν τραπεζίτης, μεγαλοεκδότης και πρόεδρος του Ολυμπιακού. Το μυστικό σε αυτήν την ταχύτατη εξέλιξή του ήταν- προσωπική μου γνώμη- η επένδυση που έκανε στην νεοελληνική ξιπασιά που την δεκαετία του 1980 γνώριζε μεγάλες δόξες. Για να πούμε την αλήθεια, ο Κοσκωτάς γνώριζε πόσο λιγούρια ήταν οι συμπατριώτες του και εκμεταλλεύτηκε αυτήν την αδυναμία κατά τον καλύτερο τρόπο. Συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε γιατί έκανε γιάγμα τα λεφτά και έτσι εξέθρεψε και γιγάντωσε το τέρας του νεοπλουτισμού στην μικρή μας χώρα. Τα λιγούρια συσπειρώνονταν κοντά του και πολλαπλασιάζονταν θεαματικά εκείνες τις αξιομνημόνευτες εποχές.

Πολλοί είχαν  επωφεληθεί  από την γενναιοδωρία του. Χαριτολογώντας, του ταίριαζαν περισσότερο οι σοσιαλιστικές ιδέες! Ο κυρ Γιώργος μοίραζε  παντού άφθονο χρήμα. Ήξερε πως το πλιάτσικο και οι βρωμοδουλειές  απαιτούν συνεχείς δωρεές και  συνενόχους που ευεργετούνται και αποτελούν την λεγόμενη  "ομπρέλα προστασίας" από τις μελλοντικές επιθέσεις και κακοτυχίες.

Εκείνες τις εποχές έβρεξε πολύ χρήμα. Αν ο Κοσκωτάς  ενεργούσε με έναν διακριτικό τρόπο θα ήταν στις μέρες μας ένας ευηπόληπτος πολίτης. Τον έφαγαν και αυτόν τα δαιμόνια της φυλής του...   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα