Τρίτη, Αυγούστου 09, 2011

ΜΑΝΟΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ(ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)Ο Μανόλης Τριανταφυλλίδης διάλεξε να είναι στην αντίθετη πλευρά της εξουσίας. Όραμά του υπήρξε η μόρφωση των παιδιών αυτού του λαού κάτι που οποιαδήποτε εξουσία απεύχεται. Σύμφωνα με τον Μαρωνίτη ο λόγος και οι πράξεις του Τριανταφυλλίδη συγκροτούσαν μια ώριμη πολιτική θέση.

Όπως ο θεός είναι παντού εκτός από την Εκκλησία, έτσι και η πολιτική είναι παντού εκτός από το Κοινοβούλιο. Ο Τριανταφυλλίδης είχε πολιτική συνείδηση των επιλογών του και  προσπάθησε να διερευνήσει τη σχέση της γλώσσας με την εξουσία. Μέσα στην απόλυτη μοναξιά συνέχιζε τον διάλογο. Δεν υπήρξε ποτέ γέρος (Μαρωνίτης). 

Ο Τριανταφυλλίδης πιστός και παθιασμένος με αυτό που καταπιάστηκε, δεν έκανε οικογένεια. Πέθανε τον Απρίλιο του 1959 στην Αθήνα. Το σύνολο της υλικής του περιουσίας  το άφησε με διαθήκη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με αυτό το κληροδότημα ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών - Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη. Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι πού βρίσκεται ο πνευματικός πλούτος και  το σύνολο της ψυχικής του περιουσίας και ποιοί είναι οι κληρονόμοι;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα