Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2011

ΤΑΤΟΥΑΖ

Τώρα που τα ρούχα είναι λιγοστά, το γυμνωμένο δέρμα δείχνει τα μυστικά του -σιγά τα μυστικά θα μου πείτε!!! Πολλοί νέοι και νέες αλλά και μεγαλύτεροι, τυπώνουν  στο δέρμα τους τατουάζ. Ένα τατουάζ καθορίζει την υπαρξιακή τους ταυτότητα και τούς κάνει διακριτούς μέσα στους άλλους. Το σώμα στολίζεται σαν τους πρωτόγονους και γίνεται μια γλώσσα που ζητάει να κοινοποιήσει κάτι στους άλλους! Το τατουάζ σημαίνει πολλά για το άτομο που το κάνει. Περισσότερο το προτιμούν οι νεαροί έφηβοι και λιγότερο τα συνομήλικα τους κορίτσια. Κάποιοι καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματος και άλλοι κάνουν μικρής έκτασης τατουάζ που ίσα ίσα διακρίνονται.

Η μόδα πέρασε και στα παιδιά του νηπιαγωγείου.Τα νήπια προμηθεύονται τα τατουάζ μέσα από τις τσίκλες και τα σακουλάκια με τα γαριδάκια. Ρώτησα έξι από αυτά τα παιδιά  για να μου πουν τον λόγο που τούς αρέσουν τα τατουάζ. Μου απάντησαν:
Ν: γιατί έτσι μοιάζεις πιο μάγκας

Σ: μου αρέσουν τα σχέδια

Η: έχει πολύ ωραία χρώματα

Γ: είναι όμορφο και μ' αρέσει

Β: μου αρέσει γιατί κολλάνε

Π: (Ομοίως με το πρώτο παιδί)

Γνωρίζουμε πως τα νήπια διανύουν μια περίοδο που είναι δέσμια των αντιληπτικών τους δεδομένων και επικεντρώνονται σε ένα επιφανειακό στοιχείο που τους κεντρίζει την προσοχή. Τα τατουάζ έχουν όμορφα χρώματα, αρέσουν τα σχέδια τους, είναι όμορφη η διαδικασία κατά την οποία κολλάνε στο δέρμα και, τέλος , τα παιδιά που τα έχουν πάνω τους φαίνονται μάγκες. Αυτό το τελευταίο με έκανε να θυμηθώ πως η δερματοστιξία ήταν κάτι σαν αναγνωριστικό σημάδι όλων αυτών που εξέτιαν ποινές στα σωφρωνιστικά καταστήματα. Με τα χρόνια , τα τατουάζ έπαψαν να στιγματίζουν τους ανθρώπους και έγιναν μόδα. Στην ιστοσελίδα ε.ΜΜΕ.είς διαβάζω:
Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να ωθήσουν κάποιον να «σημαδέψει» το σώμα του για όλη του τη ζωή. «Κάποιοι κάνουν τατουάζ είτε για να ξεχωρίσουν είτε γιατί είναι μόδα είτε γιατί θέλουν να δείξουν την υποταγή τους σε ένα είδωλό τους είτε την αγάπη τους σε κάποιο πρόσωπο είτε ακόμα γιατί θέλουν να μιμηθούν κάποιον. Οι γυναίκες το θεωρούν σέξι, ενώ οι άνδρες θεωρούνται δυνατοί μετά από αυτό», λέει ο κ. Κατσούλης.
Επίσης, διαβάζω και τα εξής:
Ο όρος τατουάζ προέρχεται από τη λέξη «τατάου», η οποία στη γλώσσα των αυτοχθόνων της Ταϊτής σημαίνει συνήθεια. Πράγματι, διάφορες φυλές, στο παρελθόν, έκαναν τατουάζ στο σώμα τους, κατά τη διάρκεια τελετών μύησης, προκειμένου να δείξουν ότι το άτομο ήταν ώριμο πλέον για την κοινωνική ζωή ή για να το διακρίνουν από τις άλλες φυλές ή για να το τιμήσουν.

Είναι τέτοιος ο πληθωρισμός των τατουάζ που άρχισα να πιστεύω πως γίναμε, πια, κοινωνία ενηλίκων που είμαστε ώριμοι για μια πλούσια κοινωνική ζωή...

2 σχόλια:

Τη 2:38 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΞΕΚΟΛΟ

 
Τη 11:37 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Aνώνυμε, αν αποκαλείς έτσι την κόρη σου δίνεις δικαίωμα στους άλλους να της συμπεριφέρονται αναλόγως.Μην το κάνεις αυτό! Να θυμάσαι πως κάθε συμπεριφορά έχει αιτία ή συνδυασμό αιτιών. Σου εύχομαι να διατηρήσεις την επικοινωνία με την κόρη σου και να την βοηθήσεις να βρει τον εαυτό της-δύσκολο κεφάλαιο όπως δύσκολο είναι και το κεφάλαιο της καταπιεσμένης σεξουαλικότητας των ανθρώπων.Καληνύχτα.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα