Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2011

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΥΤΟΥ

  (ο σκύλος ανακουφίζεται)

Το πλάτος του πεζοδρομίου είναι μικρό. Ο δρόμος είναι στενός και η πόρτα του σπιτιού (ή αποθήκης;) βρίσκεται μόλις ένα βήμα από τον δρόμο. Στην πόρτα βρίσκεται αναρτημένη πινακίδα με την οποία απαγορεύεται στους οδηγούς να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο συγκεκριμένο σημείο. Μια πινακίδα, ωστόσο, δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει την στάθμευση των αυτοκινήτων. Παράλληλα με αυτήν, ο ιδιοκτήτης τοποθετεί δύο μικρά μαδέρια για να κινητοποιήσει την προσοχή εκείνων των οδηγών που δεν είναι παρατηρητικοί και δεν αντιλαμβάνονται την ύπαρξη της πινακίδας.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων απαγορεύεται να παρκάρουν τα αυτοκίνητα στο συγκεκριμένο σημείο αλλά οι σκύλοι έχουν το ελευθέρας για να κατουρούν. Τον σκύλο που εικονίζεται στην φωτογραφία τον παρατηρούσα σήμερα να τριγυρνά στα δρομάκια της Αθύτου Χαλκιδικής και κυριολεκτικά τον απόλαυσα. Ο περιπλανώμενος σκύλος γάβγιζε με τα σκυλιά που συναντούσε και ξεσήκωνε τον κόσμο στο πόδι. Όπου και αν πήγαινε, ήταν ανεπιθύμητος. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο κατούρησε τέσσερις φορές σε ζαρντινιέρες, καρέκλες και στύλους αφήνοντας την οσμή της ύπαρξής του και πιστοποιώντας την παρουσία του στα υπόλοιπα σκυλιά. Μια γιαγιά στην κεντρική πλατεία της Αθύτου τον διαλόστελνε μπροστά σε δυο με τρία ζευγάρια τουριστών που έπιναν τον καφέ τους. Επίσης, ένας κύριος που είχε βγάλει βόλτα το μικρό σκυλάκι του δεν άντεξε τη συνάντηση μαζί του και άρπαξε μια πέτρα για να τον εκφοβίσει.

Ο κυνηγημένος από παντού σκύλος υπήρξε το κέντρο της προσοχής σε μια Άθυτο που φιλοξενούσε σε χαλαρούς και ήπιους ρυθμούς τους τελευταίους επισκέπτες του καλοκαιριού. Τον φαντάζομαι αυτήν την ώρα που γράφονται φαρδιά πλατιά οι τίτλοι τέλους του φετινού Καλοκαιριού να συνεχίζει να ενοχλεί τους ανθρώπους και να τους κάνει να θυμώνουν. Αν τον μνημονεύω σήμερα είναι επειδή αυτός ο σκύλος με έκανε να ευθυμήσω και ευτυχώς δεν υπάρχει πινακίδα που να το απαγορεύει αυτό...    


1 σχόλια:

Τη 6:15 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑ Κ ΕΓΩ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΧΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΓΟΙΤΟΝΕΣ ΤΟΝ ΡΙΞΑΝ ΦΩΛΑ

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα