Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2011

ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΜΙΛΑΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ!

Στο φύλλο της Ελευθεροτυπίας(8/11/2011) η Ελιζαμπέτα Καζελλότι προδικάζει το τέλος του «χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος» και μιλάει για την ορφάνια των πολιτών αυτής της χώρας που σταδιακά αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από τα κόμματα. Υπάρχει εμφανώς μια κρίση αντιπροσώπευσης στο κοινοβούλιο και μια κατακόρυφη μείωση της δημοτικότητας των κομμάτων και των πολιτικών. Ξεδιπλώνοντας η Καζελλότι τις σκέψεις της πάνω στην έννοια της εξουσίας καταλήγει στην κωμικοτραγική διαπίστωση πως οι λαοί μοιάζουν σαν βρεφοκομεία που περιθάλπουν τα έκθετα βρέφη της πολιτικής. Γράφει κάπου: «Αδιαλλαξία, εμμονές, εγωκεντρισμός χαρακτηρίζουν την πρώιμη βρεφική ηλικία, ωστόσο συχνά και οι ηγέτες μας μοιάζει να μην έχουν απογαλακτιστεί από τον μητρικό μαστό».

Την άποψη της Καζελλότι για τον κακό απογαλακτισμό των πολιτικών έρχεται να ενισχύσει και ο γνωστός τηλε-μπαχαλάκιας Άδωνις Γεωργιάδης που σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και προ της δημιουργίας της σημερινής κυβέρνησης, πασχίζει να αποδείξει πως είναι σοβαρός και υπεύθυνος μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον που μαστίζεται από ανώριμες συμπεριφορές. Ο γνωστός τηλε-βιβλιοπώλης πιστοποιεί την ενηλικίωσή του λέγοντας «δεν είμαστε παιδιά δημοτικού! Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και εγώ δουλεύω από τα δεκαεννιά μου χρόνια».

Διαδοχικές απόπειρες του βρεφοκρατούμενου πολιτικού συστήματος για να απογαλακτιστεί, υπήρξαν ανεπιτυχείς. Σ΄αυτό δεν βοήθησε και ο κόσμος. Η ουρανοκατέβατη ευημερία των τελευταίων δεκαετιών τον αποχαύνωσε και τον εμπόδισε να εμπλακεί σε ζητήματα που απαιτούσαν συναισθηματική παιδεία.

Χορταίνοντας την υπερβολή και στερούμενοι την έλλειψη, δεν ασκηθήκαμε στις διαψεύσεις! Η ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια κλινικού έργου, Έφη Λάγιου-Λιγνού με την μέθοδο της ψυχαναλυτικής παρατήρησης του βρέφους λέει: «Το παιδί θα χρειαστεί να ματαιωθεί για να αναπτυχθεί, χρειάζεται να στερηθεί, να νιώσει την απουσία , να αναπαραστήσει στο νου του την εικόνα αυτού που δεν έχει»(εφημερίδα Ελευθεροτυπία, συνέντευξη στην Ιωάννα Σωτήρχου, 2/11/2011)!

Στις παρελθούσες δεκαετίες της άγριας κατανάλωσης είχαμε τα πάντα αλλά δεν είχαμε τίποτα! Τώρα φτωχαίνουμε και η έλλειψη της συναισθηματικής παιδείας σκάει με πάταγο. Η κρίση μας πιάνει ανέτοιμους, μας βρίσκει πανικόβλητους και τελείως αδέξιους ώστε να υιοθετήσουμε ένα πρώην γαλαντόμο και γεμάτο βρεφικά κατάλοιπα πολιτικό σύστημα!

Ομφάλιοι λωλοί της εξουσίας, γρηγορείτε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα