Σάββατο, Δεκεμβρίου 03, 2011

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ(1)  1. Θα ήταν καλή ιδέα τα απογεύματα που δε πραγματοποιούνται εργασίες να ανοίγουν τα «τειχάκια» που εμποδίζουν τη πρόσβαση στο χώρο του εργοταξίου το πρωί ουτως ώστε να μπορούμε και οι ποδηλάτες να κάνουμε τη βόλτα χωρίς να καβαλάμε τα πεζοδρόμια"....Κάποιος χρήστης στο διαδίκτυο σχολιάζει τις εργασίες στο πλακόστρωτο της παραλίας και ζητάει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στους ποδηλάτες. Στην βόλτα που έκανα την προηγούμενη Κυριακή στην παραλία είδα πολλούς ποδηλάτες.

  2. Κάποιος άλλος διαμαρτύρεται για την κοπή των δέντρων και αναρωτιέται ποιός είναι ο υπεύθυνος για αυτές τις ενέργειες. Λέει:μπορει να μας πει καποιος για πιο λογο κοβονται δεντρα. ποιος ειναι υπευθυνος γιαυτο ;
  3. Κάποιος άλλος εμφανώς απογοητευμένος από την οικονομική κατάσταση της χώρας διερωτάται: μπορεί να μου πει κάποιος τι οικονομική ανάπτυξη θα φέρει το πάρκο στην χρεοκοπημένη χώρα;
 4.Το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου και δίπλα μεγάλοι χωμάτινοι όγκοι.

 5.Η παραλία έτσι όπως δεν την είδαμε ποτέ! Πήρα την φωτογραφική μηχανή για να φωτογραφίσω το εφήμερο! Η παραλία δεν πρόκειται να μείνει για πολύ καιρό έτσι. Λυπάμαι που μικρότερος δεν είχα φροντίσει να καταγράψω τις αλλαγές που συνέβησαν στο αστικό μας τοπίο. Απέναντι σε αυτούς που προνόησαν να διατηρήσουν την παλιά φυσιογνωμία της πόλης, πρέπει να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη.

6. Ανέβηκα ψηλά και έβγαλα μερικές φωτογραφίες. Οι πεζοπόροι, οι άνθρωποι που τρέχουν με τις αθλητικές τους περιβολές και αυτοί που ψαρεύουν στα νερά του Θερμαϊκού.
7. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται λίγη προσοχή. Ανεβαίνοντας στα βουναλάκια η κλίση είναι απότομη και αν δεν προσέχεις μπορείς να βρεθείς να κολυμπάς στα ...πεντακάθαρα νερά του κόλπου! Τα παιδιά είναι πολύ επιδέξια και έχουν βρει ένα πολύ καλό παιχνίδι να ανεβοκατεβαίνουν.

8. Ακόμη μια φωτογραφία από τα ψηλά. Διαβάζω:
Περίπου δυόμισι χρόνια μετά τα εγκαίνια των πρώτων πέντε θεματικών κήπων,  ο ανάδοχος του έργου τοποθέτησε τις πρώτες λαμαρίνες στο πλακόστρωτο, ούτως ώστε να αρχίσει η δημιουργία και των άλλων οκτώ πάρκων – κήπων.
Ετσι, οι κήποι των Γλυπτών, της Μεσογείου, του Οδυσσέα Φωκά, των Εποχών, του Ίσκιου, της Άμμου, του Απογευματινού Ηλιου και του Αλέξανδρου θα πάρουν κατά σειρά τη θέση τους 
στη Νέα Παραλία. Στο σύνολό τους, τα 13 θεματικά πάρκα θα εκτείνονται σε μήκος 5,5 χλμ.


9. Σχετικά με τα έργα ανάπλασης ο Γιώργος Μπλιώνης βιολόγος, διδάκτωρ Οικολογίας ΑΠΘ, μέλος της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη του Δήμου Θεσσαλονίκη γράφει: Η Θεσσαλονίκη είναι προικισμένη με ένα υπέροχο θαλάσσιο μέτωπο. Με ήπιες, οικονομικές και περιβαλλοντικά φιλικές παρεμβάσεις, με συνεισφορά από εθελοντές, θα μπορούσε να αποτελέσει μια πράσινη «όαση», να φέρει τη φύση μέσα στον αστικό ιστό και να προσφέρει ανάσες δροσιάς και αναψυχής για τους πολίτες, μακριά από τη λογική της τσιμεντοποίησης. Μια οικολογική προσέγγιση θα έβαζε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός δικτύου αστικού πρασίνου, με υψηλό βαθμό φυσικότητας και δασοκάλυψης, με σεβασμό σε φυσικά στοιχεία, όπως τα ρέματα και σε συνδυασμό με πολιτιστικά μνημεία, με ενοποιητικούς διαδρόμους για τους πεζούς και πεζογέφυρες, με ενιαία οικολογική διαχείριση. Δυστυχώς, άλλη μια ευκαιρία φαίνεται να χάνεται. Σε μια δύσκολη περίοδο σαν και αυτή που περνάμε, η πόλη φαίνεται σα να φορά ένα φόρεμα από αταίριαστα αστραφτερά κομμάτια, καθόλου προσαρμοσμένα, ωστόσο, στα μέτρα της και στην κατάστασή της. Ίσως είναι κι αυτό ένα άλλο δείγμα ξεπεσμού.

2 σχόλια:

Τη 5:03 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Κ ΓΩ ΠΗΓΕΝΩ ΣΤΗ ΣΑΡΟΝΙΔΑ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΑ

 
Τη 2:01 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Ανώνυμε, η θάλασσα είναι μεγάλο χωνευτήρι...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα