Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2011

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

To παρθενικό κείμενο στην ιστοσελίδα για το νηπιαγωγείο( http://ioannisxenidis.webnode.com). Δεν ξέρω κατά πόσο θα έχω χρόνο για να την φτιάξω όπως θέλω. Αρκούν πάντα οι προσπάθειες και η επιθυμία!

Ονομάζομαι Ξενίδης Ιωάννης και δουλεύω για περισσότερα από έντεκα χρόνια ως νηπιαγωγός. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου το έζησα σ' αυτήν την πόλη και γι' αυτό η ιδέα πως θα αναγκαζόμουν να ζήσω κάποια στιγμή εκτός της Θεσσαλονίκης με απωθούσε πάντα. Στρατιωτική θητεία και επαγγελματικοί λόγοι υπήρξαν μια καλή ευκαιρία για να δω την γενέθλια πόλη με μια άλλη ματιά. Η περιπλάνηση μου δίδαξε πως αν θες να διατηρήσεις την αγάπη σου για κάτι θα πρέπει να βρεις την ιδανική απόσταση που σε χωρίζει από αυτό! Οι συνεχείς μετατοπίσεις -εσωτερικές και εξωτερικές- και οι διαρκείς αλλαγές του οπτικού πεδίου υπήρξαν απολύτως αναγκαίες για να κατανοήσω την ιδανική απόσταση. Τώρα, εργάζομαι σε νηπιαγωγείο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πιστεύω πως στην κατώτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης, το υποτιμημένο νηπιαγωγείο, τίθενται τα σοβαρότερα ερωτήματα από πλευράς των νηπίων. Οι ερωτήσεις των νηπίων προκαλούν την ίδια αμηχανία που θα προκαλούσε η αδυναμία των ενηλίκων να δώσουν πειστικές απαντήσεις σε ερωτήματα του τύπου "τι είναι ψυχή;"

Αποφάσισα να δημιουργήσω την προσωπική μου ιστοσελίδα και να την λειτουργήσω παράλληλα με τα ιστολόγια "ΜΕΣΟΚΟΣΜΟΣ" και "ΧΑΡΤΟΠΟΛΤΟΣ" όχι επειδή είναι μόδα να κατέχουμε την δική μας ιστοσελίδα στην κοινωνία της πληροφορίας, αλλά από πρόθεση να βάλω μια μικρή τάξη στο χαοτικό σύμπαν των πληροφοριών και γνώσεων που κατακλύζουν το πεδίο της προσχολικής αγωγής. Θυμηθείτε, η διαμόρφωση συνείδησης και άποψης είναι μια μακρόχρονη και κοπιαστική εργασία που απαιτεί πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση και συνεχή ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Σκέψεις και  εμπειρίες που δεν μοιράζονται, αργοπεθαίνουν!

Καλωσορίζω τους/τις νηπιαγωγούς αλλά και όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για το πιο σπουδαίο και αυτόνομο κομμάτι της ζωής μας, την Παιδική Ηλικία.
:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα