Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012

Η ΣΥΝΑΧΩΜΕΝΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (1)


αλληθωρίζω:για κάποιον του οποίου το ένα ή και τα δύο μάτια παρουσιάζουν απόκλιση από τον παράλληλο άξονα, με συνέπεια να φαίνονται σαν να είναι στραμμένα σε διαφορετικές κατευθύνσεις (Η Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα)


Είναι πρωί και στο λεωφορείο είναι όλοι αγουροξυπνημένοι -έτσι αγουροξυπνημένη παρουσιάζεται και η κοινωνία μας μπροστά στα σκληρά μέτρα λιτότητας. Στο μέσο του λεωφορείου στέκονται όρθια δύο νεαρά κορίτσια που συζητούν χαμηλόφωνα. Το ένα κορίτσι κρατά σημειώσεις και ρίχνει βιαστικές ματιές στην ύλη των εξετάσεων. Οι δύο κοπέλες είναι πρωτοετείς φοιτήτριες που πηγαίνουν να δώσουν εξετάσεις στα Τ.Ε.Ι. Σε μια από τις στάσεις του λεωφορείου ανεβαίνει και μια συμφοιτήτριά τους που κάθεται αντικριστά. Η κοπέλα με τις σημειώσεις την καλημερίζει και ρίχνει γρήγορα το βλέμμα της πάλι στις σημειώσεις. Το κορίτσι που ανεβαίνει τελευταίο στο λεωφορείο μοιάζει άνετο. Από την τσέπη του μπουφάν βγάζει ένα πακέτο με χαρτομάντηλα όχι για να σκουπίσει την μύτη της αλλά για να δείξει στις συμφοιτήτριές της τον τρόπο που έχει επινοήσει για να κλέψει στις εξετάσεις. Στα χαρτομάντηλα είναι επικολλημένες οι σμικρύνσεις των φωτοτυπιών της εξεταστέας ύλης. Οι άλλες δύο κοπέλες που θα εξεταστούν στο ίδιο μάθημα δεν φαίνεται να ενοχλούνται από το συγκεκριμένο γεγονός! Κατά βάθος, μπορεί να πιστεύουν ότι η συμφοιτήτριά τους κάνει κάτι παράνομο και καθόλου δίκαιο αλλά φροντίζουν αυτό να μην τον δείχνουν και να κάνουν τα στραβά μάτια.

Ένας άνθρωπος που κάνει διαρκώς τα στραβά μάτια , αλληθωρίζει! Μια κοινωνία που κάνει τα στραβά μάτια αλληθωρίζει και αυτή...  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα