Τρίτη, Μαρτίου 13, 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ

Ο 24χρονος Χονδροκούκης πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος και έκανε τους Έλληνες εθνικά υπερήφανους! Από τώρα και στο εξής, οι επιτυχίες θα προέρχονται από ανθρώπους που κάνουν την υπέρβαση και αποδεικνύουν στους ξένους πως οι Έλληνες είναι ένας λαός που ξέρει να αγωνίζεται και δεν ανέχεται να τον ταπεινώνουν! Οι συμπατριώτες μας ψάχνουν εναγωνίως από κάπου να στηριχτούν, κάπου να ακουμπήσουν! Μια νίκη και επιτυχία σε αθλητικούς αγώνες είναι μια ευκαιρία για να δηλωθεί προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα υπάρχει ακόμα. Η νίκη του Χονδροκούκη λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί έγινε η αφορμή για να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Οι φλογεροί συμπατριώτες μας ένιωσαν ρίγη συγκίνησης στην έπαρση της ελληνικής σημαίας, μπροστά στους "προαιώνιους εχθρούς μας"- σε λίγο θα ειπωθεί πως τιμήσαμε πρόωρα και την εθνική μας επέτειο!!!

Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο της επιστροφής, ο νεαρός αθλητής αιφνιδιάστηκε από την παρουσία των τηλεοπτικών καναλιών. Οι δημοσιογράφοι του είχαν στήσει καρτέρι και  περίμεναν πως και πως για να αποθανατίσουν τις πρώτες στιγμές της άφιξης και τα πρώτα λογια του αθλητή. Αυτός, είχε κρυμμένο το μετάλλιό του και κατόπιν παραινέσεων των δημοσιογράφων το φόρεσε και έτσι εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες πόζες. Στα χέρια του ο αθλητής κρατούσε μια ανθοδέσμη και μοίραζε αμήχανος την ευτυχία του δεξιά και αριστερά.

Ο Χονδροκούκης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο μέσα στην μελαγχολία της έλλειψης και όχι στον ενθουσιασμό της υπερβολής. Χωρίς θέρμανση, χωρίς κλιματισμό τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς ζεστό νερό και με κλειστό τις περισσότερες ώρες της ημέρας το γυμναστήριο στο οποίο προπονείται, ο νεαρός αθλητής κάνει αυτό το σπουδαίο άλμα προς τα ψηλά και αποδεικνύει πως οι αντιξοότητες και τα εμπόδια της ζωής υπάρχουν όχι για να μας καθηλώνουν αλλά για να τα υπερνικούμε.

Τωρα, οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης θα τον πολιορκούν για δηλώσεις. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ωστόσο,   προλαβαίνει να κάνει το θαύμα και να αποδείξει πως τα χρυσά μετάλλια λάμπουν επειδή οι προβολείς της δημοσιότητας αργούν να πέσουν πάνω τους...


2 σχόλια:

Τη 3:39 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Roadartist είπε...

Αν άκουγαν στο εξωτερικό υπό ποιες συνθήκες αγωνίστηκε αυτός ο άνθρωπος, δε θα πίστευαν στα αυτιά τους. Προσωπικά δεν έχω λόγια για την κατάντια μας και μετά για τέτοιους ανθρώπους που ξεχωρίζουν.
Ξέρω πως υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν και θέλουν να δημιουργήσουν εδώ, μα βλέπω πως η Ελλάδα τους διώχνει γιατί δε θέλει να αλλάξει.

 
Τη 12:43 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Ναι,roadartist, γι΄αυτό και αποκτά μεγαλύτερη αξία η επιτυχία ενός αθλητή που συνέβη μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες άθλησης. Να είναι καλά ο άνθρωπος και χαίρομαι ιδιαιτέρως που "άδειασε" ευγενικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.Όσο για την Ελλάδα ναι, οι κάτοικοί της θέλουν να παραμένουν παιδιά, δεν θέλουν αλλάγές και πάντα προσέρχονται με τους κηδεμόνες τους. Μία από τα ίδια! Ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.Σε χαιρετώ αγαπητή!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα