Τρίτη, Μαρτίου 20, 2012

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Ένας σαψάλης κύριος υπερασπίζεται με πάθος την άποψή του. Αν και δεν γνωρίζω περί τίνος πρόκειται, ωστόσο, ξέρω πολύ καλά το ύφος του συγκεκριμένου κυρίου επειδή το έχω συναντήσει πολλές φορές. Από δίπλα του τον παρακολουθούν δύο κυρίες. Η μία από αυτές εμφανίζεται απρόθυμη να διαφωνήσει με τα λεγόμενα και την ισχυρογνωμοσύνη του συνομιλητή της και μοιάζει σαν να θέλει να αποχωρήσει σύντομα από την τυχαία συνάντηση. Καθώς περνάω από δίπλα, ακούω την κυρία  να λέει "είστε παθών και άρα γνωρίζετε". Όμως, ο κύριος φαίνεται πως δεν γνωρίζει και γρήγορα της ανταπαντά "δεν είμαι παθών, το έχω ακούσει από άλλους"! Φεύγω αναλογιζόμενος πως οι άνθρωποι πολλές φορές δεν έχουν ιδία αντίληψη των γεγονότων και οι κρίσεις τους βασίζονται σε φήμες και διαδόσεις που αποτελούν τεκμήριο αξιοπιστίας σε έναν απλό διάλογο.

Παρακάτω, τα πάρκα αναψυχής των ανθρώπων έχουν μετατραπεί σε πάρκα αναψυχής των σκύλων. Ενας κύριος έχει βγάλει βόλτα το σκυλάκι του. Αυτό κοντοστέκεται στα χορτάρια και τα μυρίζει επίμονα. Ο συνοδός και όχι ιδιοκτήτης του σκύλου, δυσανασχετεί με την καθυστέρηση και  τραβάει απότομα το λουράκι. Τον φαντάζομαι να λέει από μέσα του "σ΄αγαπώ αλλά βαριέμαι να περιμένω πότε θα σου΄ρθει να κάνεις τα ψιλά σου"! Παραπέρα, μια κυρία βρίσκεται μπροστά από ένα νοσοκομείο και μιλάει στο τηλέφωνο για έναν αδέσποτο σκύλο που γαβγίζει και ορμάει στους αναβάτες μηχανών και ποδηλάτων. Καθώς προσπερνώ την κυρία, βλέπω τον σκύλο να είναι αραχτός και να είναι ήρεμος. Μετά την καταιγίδα η ηρεμία ή μετά την ηρεμία η καταιγίδα;

Σ' έναν άλλο κεντρικό δρόμο της πόλης βλέπω έναν νεαρό να κουβαλά στον ώμο του  ένα σακί πατάτες και μπροστά του να προπορεύεται μια κυρία που μοιάζει να τον καθοδηγεί. Υποψιάζομαι πως η κυρία έχει βρει κάπου φτηνές πατάτες και έχει αγγαρέψει τον νεαρό να τις μεταφέρει στο σπίτι της. Σε λίγο καιρό μπορεί να υπάρξει και υπηρεσία που να ταΐζει στο στόμα τους καταναλωτές!


Τέλος, μια γιαγιά  με παντόφλες κατεβαίνει  να ρίξει τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων. Στο πεζοδρόμιο βρίσκει μια νάυλον σακούλα και σκύβει να την πάρει μονολογώντας, "θα γλιστρήσει κανείς και θα πέσει". Με αυτήν την  τελευταία εικόνα ένιωσα σαν να αποζημιώθηκα για τον απογευματινό μου περίπατο!
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα