Κυριακή, Ιανουαρίου 06, 2013

ΕΛΛΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


'Ελλη Παπαεμμανουήλ*, βιολόγος ερευνήτρια. Την βλέπω να μιλάει στην τηλεόραση της ΝΕΤ. Είναι όμορφη και χαίρεσαι να την ακούς! Ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Μιλάει για το πεδίο της έρευνας που είναι άκρως ανταγωνιστικό και απαιτεί "αυτοθυσία, σωματική και ψυχική αφοσίωση". Στις επιδιώξεις της 'Ελλης Παπαεμμανουήλ  είναι η δημιουργία μιας ερευνητικής ομάδας που θα καθοδηγεί αυτή.

Πάντα επιστρέφει στην αγαπημένη της Αθήνα. Μπορεί να διαμένει στο εξωτερικό αλλά φροντίζει να διατηρεί την επαφή και τη σχέση με την πατρογονική της εστία. Καθώς προσγειώνεται με το αεροπλάνο, αντικρίζει τα αναμμένα φώτα της πόλης. Αυτή η εικόνα είναι η αγαπημένη της. Είναι η εικόνα της υποδοχής αλλά και του αποχαιρετισμού. Όταν έρχεται στην Αθήνα δεν παραλείπει να κάνει βόλτα στον Υμηττό. Από την ανατολική πλευρά του λεκανοπεδίου βλέπει το ηλιοβασίλεμα. Εκεί ονειρευόταν έφηβη το μέλλον της. Την ακούω να λέει  για τα όνειρα που αλλάζουν και για τον Υμηττό που μένει ίδιος και απαράλλαχτος. Μού αρέσει έτσι όπως το θέτει!

Η Έλλη Παπαεμμανουήλ πιστεύει στον εαυτό της και δεν δειλιάζει! Ακόμη και όταν είχε αποτύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν το έβαλε κάτω και έφυγε να σπουδάσει στο εξωτερικό. Προτού φύγει, θα συναντούσε έναν καθηγητή της που θα την αποθάρρυνε να σπουδάσει:"Έλλη δεν κάνεις για βιολόγος! Καλύτερα να βρεις μια εργασία για να ζήσεις". Η Έλλη πιθανόν να πείσμωσε πιο πολύ. Η απαξιωτική και άκρως αντιπαιδαγωγική στάση του καθηγητή της δεν την πτόησαν! Ίσως και να λειτούργησαν μέσα της ως ισχυρό κίνητρο για να αποδείξει την αξία της. Συμπέρασμα: Μην φοβάστε όλους αυτούς που σας αμφισβητούν. Κάνουν καλό στην εξέλιξή σας! Η δύναμη της απόδειξης μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα...*Ερευνητές του Sanger Institute, του Τμήματος Αιματολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge και του Τμήματος Αιματολογίας του Νοσοκομείου Addenbrooke αποκάλυψαν τη σχέση γονιδίου με τον καρκίνο του αίματος και την παρουσίασαν στο Πανευρωπαϊκο Συνέδριο της Στοκχόλμης. Πίσω από αυτήν εξαιρετική ανακάλυψη βρίσκεται μια Ελληνίδα γενετίστρια- βιολόγος, η Δρ. Έλλη Παπαεμμανουήλ, που ως επικεφαλής ερευνητικής ομάδας είχε ανακαλύψει το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία. (Πηγή: Ιστοσελίδα YGEIANEWS.GR

2 σχόλια:

Τη 6:44 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Όμορφη δεν την λες.
Συμπαθητική και σπουδαία στην δουλειά της την λές.Γιώργος
Τσομπανίδης

 
Τη 2:23 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

H φωτογραφία την αδικεί!Εγώ το είπα, βλέποντάς την στην τηλεόραση. Πάντως, η ομορφιά σε όλους τους ανθρώπους είναι στιγμιαίες εντυπώσεις. Το ουσιώδες και διαχρονικό είναι η αυστηρή προσήλωσή της στην εργασία και τα αξιόλογα αποτελέσματα αυτής της εργασίας.
Σας χαιρετώ!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα