Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2014

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...

Το μουντιάλ είναι γιορτή και συνάντηση λαών. Λίγο πριν την έναρξή του, καταφτάνουν οι αποστολές των ομάδων. Οι τουρίστες μπορεί να σχεδιάζουν από πολλούς μήνες πριν τα ξενοδοχεία στα οποία θα μείνουν, τις διαδρομές που θα κάνουν, τα λεφτά που θα τούς χρειαστούν, τις παρέες με τις οποίες θα ταξιδέψουν.Σε τέτοια ταξίδια ο προγραμματισμός είναι πάντα απαραίτητος.

Στη χώρα που φιλοξενεί τη διοργάνωση, επικρατεί αγωνία για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία της γιορτής του ποδοσφαίρου. Όλοι βρίσκονται σε αναβρασμό προκειμένου να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους τουρίστες και στους παίκτες και συνοδούς των ομάδων.Οι καλές εντυπώσεις, ξέρουμε, είναι μια μορφή επένδυσης για το μέλλον του τουρισμού σ' αυτήν τη χώρα.

Στην αρχή, τα παιχνίδια είναι πολλά. Οι καλύτερες και πιο τυχερές ομάδες προκρίνονται. Οι αποστολές των ομάδων που αποκλείονται, ετοιμάζουν τις βαλίτσες για αναχώρηση και επιστροφή στις πατρίδες τους. Μαζί με αυτούς, αποχωρούν και οι τουρίστες που προέρχονται από αυτές τις χώρες. Οι πόλεις στις οποίες διεξήχθησαν αγώνες, επιστρέφουν στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς.

Τα ματς γίνονται όλο και πιο λίγα. Από τα προημιτελικά στα ημιτελικά και από εκεί στον μεγάλο τελικό. Οι ποδοσφαιριστές που φτάνουν μέχρι αυτούς τους αγώνες δίνουν όλη τη δύναμή τους για να κερδίσουν χρήματα, δόξα και μεταγραφές σε καλύτερες ομάδες. Από δπλα τους οι εναπομείναντες τουρίστες που παρατείνουν την παραμονή τους για να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Την Κυριακή θα είναι ο μεγάλος τελικός. Οι φιναλίστ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της καλύτερης ομάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια τέτοια τιμή θα τούς ακολουθεί για μια ολόκληρη τετραετία, μέχρι την διοργάνωση του επόμενου μουντιάλ.

Την Κυριακή όλα τελειώνουν. Μπορώ να καταλάβω την μελαγχολία που θα νιώσουν εκείνες τις ημέρες οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι αλλά και αρκετοί από τους Βραζιλιάνους που είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται με τόσο ταπεινωτικό τρόπο από τους Γερμανούς.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα