Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2014

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ                                      -1-
Ο πύραυλος άκουσα, έσκασε όχι πάνω στο αεροπλάνο αλλά δίπλα. Αυτό είχε σαν συνέπεια να εκτιναχτούν κάποιοι δύσμοιροι επιβάτες από το αεροπλάνο, που κόπηκε σε δύο ή περισσότερα κομμάτια. Ένας επιβάτης προσγειώθηκε στην στέγη ενός σπιτιού. Στην σελίδα 117 από τον "Μύθο του Σισύφου" ο Άλμπερ Καμύ γράφει: 《Στο τέλος μιας ζωής, ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως χρειάστηκαν χρόνια για να σιγουρευτεί για μία μόνο αλήθεια. Αλλά μία μόνο, αν είναι σαφής, φτάνει για να καθοδηγήσει μια ζωή》.

Το παράλογο θα ήταν μια αλήθεια σαφέστατη και ακριβής που μας καθοδηγεί. Συμφωνείτε;
                                     -2-
Μια μονογονεϊκή οικογένεια ετοιμάζεται να ταξιδέψει με το μοιραίο αεροπλάνο που καταρρίφθηκε. Μάνα και γιος ποζάρουν χαρούμενοι για ένα ταξίδι που έμελλε να είναι το τελευταίο. Ένας άλλος επιβάτης, φωτογραφίζει το αεροπλάνο για να υπάρχει ως αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση εξαφάνισης. Τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε προσωπικά στοιχεία από τη ζωή των θυμάτων και τους προορισμούς τους. Όλα νοηματοδούνται μετά την απώλεια διαφορετικά. Οι τελευταίες στιγμές που αποθανατίζονται σε φωτογραφίες, οι αφηγήσεις αυτών που τούς ήξεραν, όλα χαρακτηρίζονται ως Ντοκουμέντα.

Να το μάθημα ζωής για τους επιζώντες. Η ζωή μας να παρουσιάζεται ως ντοκουμέντο.Να την ζούμε, δηλαδή, ως τεκμήριο της ύπαρξής μας στην κόψη της ανυπαρξίας μας. Πόσοι το αντέχουμε αυτό;0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα