Σάββατο, Αυγούστου 30, 2014

ΜΟΝΤΕΛΑ

Μια φίλη μου: "Δεν φτάνει να είναι ωραίο το ρούχο, πρέπει και εσύ να το υποστηρίζεις".Εντάξει φίλη μου! Μισή δόξα στο ρούχο και μισή σε εσένα!Έβλεπα προηγουμένως μια σειρά κινουμένων σχεδίων στην παιδική ζώνη ενός καναλιού-αν θεωρήσουμε πως υπάρχει τέτοια. Η μαντάμ Κλισέ είναι μια φημισμένη σχεδιάστρια μόδας που με τις επιδείξεις μόδας και την κοσμική της ζωή έχει συνεπάρει τα μυαλά μικρών κοριτσιών. Πετυχαίνω τη σειρά στην στιγμή που τα μικρά κορίτσια επισκέπτονται συντεταγμένα και κάτω από τις οδηγίες της δασκάλας τους, μια επίδειξη μόδας που οργανώνει η σχεδιάστρια. Τα κορίτσια που έχουν μάθει να διαπαιδαγωγούνται με ένα καθιερωμένο ωράριο ύπνου, φαγητού και ατομικής υγιεινής, καταγοητεύονται από τον καινούριο κόσμο που παρουσιάζεται μπροστά τους. Όταν η φημισμένη σχεδιάστρια ανακοινώνει ότι θα τις χρησιμοποιήσει ως μοντέλα, ο ενθουσιασμός τους γίνεται απερίγραπτος.Τα κορίτσια ονειρεύονται τη στιγμή που θα περπατήσουν στην πασαρέλα.
Όσο πιο φημισμένη σχεδίαστρια είσαι, τόσο πιο εξεζητημένα ρούχα επιδιώκεις να προβάλλεις μέσα από τη δουλειά σου. Για την μαντάμ Κλισέ ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος! Φτιάχνει ρούχα από τυρί για να εντυπωσιάσει. Είναι η καινούρια τάση στην μόδα των ρούχων. Τα κορίτσια υποβάλλονται στην ψυχολογία των μοντέλων που θα φορέσουν κάτι μοναδικό και σπουδαίο. Τα κορίτσια πρέπει να νιώθουν περήφανα που θα συμμετέχουν σε μια επίδειξη επώνυμων ρούχων. Ωστόσο, τα ρούχα που είναι καμωμένα από τυρί είναι εύγεστα αλλά καθόλου πρακτικά. Τα ρούχα έχουν τρύπες, μυρίζουν , πιάνουν μούχλα και προσελκύουν τα ποντίκια. Όσο και αν οι μαθήτριες υποβάλλονται σε μια συγκεκριμένη ψυχολογία, δεν παύουν να διατυπώνουν τις ενστάσεις τους. Η Μαντλίν, μια από τις μαθήτριες, θέλει να λέει αυτό που νιώθει. Σε μια συνέντευξη σε έναν ραδιοφωνικό παραγωγό που προωθεί θέματα μόδας, μιλάει για την ακαταλληλότητα των ρούχων. Τα νέα μεταδίδονται αστραπιαία. Ο κόσμος που περιέβαλλε με εμπιστοσύνη την φημισμένη σχεδιάστρια αρχίζει να αναθεωρεί τη στάση του. Τα ρούχα χάνουν την αισθητική τους αξία και γίνονται ένα φαγώσιμο προϊόν. Η μαντάμ Κλισέ αισθάνεται ταπεινωμένη. Οι ανταγωνιστές της προωθούν τις δικές τους δημιουργίες και η ίδια ψάχνει να βρει τρόπο για να ανακτήσει την πρωτοκαθεδρία και να καταστεί για μια ακόμη φορά το επίκεντρο στο χώρο της μόδας.

Το κορίτσι που την έχει καταστρέψει είναι και αυτό που θα επανορθώσει. Κάποια υποτιμημένα ρούχα από πλευράς της σχεδιάστριας, θα αναβαθμιστούν καθώς φοριούνται και επιδεικνύονται από τις μαθήτριες. Η μαντάμ Κλισέ ανακτά την χαμένη της αίγλη. Όλοι συζητούν για τις καινούριες δημιουργίες και τα κορίτσια αισθάνονται περήφανα που συνέβαλλαν με το προσωπικό τους γούστο σ'αυτό. Τα κορίτσια μπορεί να ονειρεύονται να γίνουν μοντέλα αλλά, προς θεού, δεν είναι και πρόβατα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα