Σάββατο, Δεκεμβρίου 06, 2014

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!

Η ελληνική τηλε-δημοσιογραφία στα φόρτε του κανιβαλισμού της. Είναι γνωστό σε όλους ότι το τηλεοπτικό πεδίο υπήρξε ένας χώρος αντιπαλότητας, κυριαρχίας και σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα.Όλο αυτό το συγκρουσιακό κλίμα για την κυριαρχία του πιο ισχυρού θα έπρεπε να συγκαλυφθεί  μέσα από το πρόσχημα της ενημέρωσης, της αστρολογίας, των εκπομπών μαγειρικής, της προώθησης της μαζικής κατανάλωσης προϊόντων και των τηλεπαιχνιδιών που πρόσφεραν μικρά και μεγάλα χρηματικά ποσά στους συμμετέχοντες(όλα αυτά που ονομάζουμε περί ανέμων και υδάτων).

 Τα κανάλια ,το ξέρουμε πια, παλεύουν για ένα φιλολαϊκό προφίλ προκειμένου να αυξήσουν το κοινό τους, να πετύχουν μεγαλύτερο μερίδιο στα διαφημιστικά κέρδη και να ενισχύσουν την κοινωνική τους δύναμη. Όλα αυτά τους δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν θέση ισχύος στο πιο δημοφιλές παιχνίδι της εξουσίας, τους ωμούς και απροκάλυπτους εκβιασμούς.

Έβλεπα την προηγούμενη φορά έναν δημοσιογράφο που ανδρώθηκε στα τηλεοπτικά δρώμενα,  να κατηγορεί και να χρεώνει σε έναν πρώην υπουργό την κατρακύλα στις συντάξεις των συμπατριωτών μας. Όλως τυχαίως, ο πρώην υπουργός ήταν την ίδια ώρα σε ανταγωνιστική εκπομπή! Αυτό είναι ενα μικρό δείγμα για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η δημοσιογραφία μπροστά σε άναυδους τηλεθεατές...
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα