Δευτέρα, Ιανουαρίου 26, 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΔΙΟΣ

Το δημοσιογραφικό δαιμόνιο φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνουν. Μου αρέσουν εκείνοι οι εργάτες της δημοσιογραφίας που κυνηγούν το ανεπίκαιρο και μας παραδίδουν αυθεντικά ρεπορτάζ. Που σταθμίζουν ένστικτα και φήμες και προχωρούν!

Δεν είναι εύκολο να προσεγγίζουμε ανθρώπους που έχουν θέσει όλη τη ζωή τους στην υπηρέτηση μιας μεγάλης ιδέας. Η Μαργαρίτα Πουρνάρα μέσα από το άρθρο της στο 《Κ》 της Καθημερινής(9/3/2014) μας παρουσιάζει την περίπτωση του μανιώδη συλλέκτη, Γιάννη Περδίου. Τον Φεβρουάριο του 2009 ο Γιάννης Περδίος ανοίγει το σπίτι του και αποκαλύπτει το 《μυστικό》 του.Το σπίτι είναι ένα ολόκληρο Μουσείο.Αγάλματα, πίνακες ζωγραφικής, νομίσματα, έγγραφα και κοσμήματα αποτελούν την πλούσια συλλογή.

Ο Γιάννης Περδίος δεν βρίσκεται στη ζωή. Στη διάρκεια του βίου του δεν επιθύμησε να κάνει οικογένεια επειδή δεν θα μπορούσε να της αφοσιωθεί. Το πάθος του για την συλλογή έργων τέχνης ήταν ανίκητο. Διαβάζω στο άρθρο ότι δεν πήγαινε διακοπές από φόβο μην αποχωριστεί την πλούσια και, ανεκτίμητης αξίας, συλλογή του.Το άγχος αποχωρισμού η αδυσώπητη μοίρα του...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα