Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ


Έχω βυθιστεί αλλά δεν έχω πνιγεί σε έναν μεγάλο όγκο χαρτούρας, βιβλίων και ψηφιακών δίσκων cd και dvd. Μέσα σ'αυτήν την μεγάλη ακαταστασία, βρήκα πεταμένο ένα σημείωμα που είχα γράψει πριν καιρό και καθώς παρακολουθούσα τηλεόραση.Να τι έγραφα με σύντομο τρόπο:
Βλέπω σήμερα στο κυριακάτικο mega πρωινό έναν καλοσυνάτο Αφρικανό που διατηρεί στην Αμερική ένα βιβλιοπωλείο με ελληνικά βιβλία προς πώληση. Τον ακούω να αναφέρεται στα προσωπικά του βιώματα και να μιλάει με νοσταλγία για τα χρόνια που βίωσε στη Θεσσαλονίκη. Από τη φοιτητική του ζωή διατηρεί πολύ όμορφες αναμνήσεις.Παρατηρώ το χαρούμενο βλέμμα του και την αστεία του διάθεση. Ένα επεισόδιο ξυλοδαρμού σε παιχνίδι του παοκ στο γήπεδο της Τούμπας, ακούγεται από το στόμα του σαν ανέκδοτο.Συντρίβοντας τον εγωισμό του, ισχυρίζεται ότι 《η Ελλάδα τον έκανε άνθρωπο》.
Είμαι σίγουρος ότι η μεγάλη του αγάπη για τα βιβλία τον έκαναν ευγενικό, καταδεκτικό και όσο πομπώδες και να ακούγεται, πολίτη του κόσμου. Ας προσέχουμε πώς φερόμαστε στους ξένους.Κάποιοι από αυτούς θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα