Σάββατο, Μαρτίου 28, 2015

ΨΑΧΟΥΛΕΥΕ, ΨΑΧΟΥΛΕΥΕ...

Δεν έχω χρόνο για να ασχολούμαι με την προσωπική ζωή των αστέρων σε όποιο χώρο και αν ανατέλλουν αυτοί. Μπήκα στην σελίδα της Βικιπαίδεια και έριξα βιαστικές ματιές στη ζωή του πορτογάλου ποδοσφαιριστή , Κριστιάνο Ρονάλντο. Να μερικά από τα στοιχεία που πιστεύω ότι πρέπει να γνωρίζουμε: Ο Ρονάλντο γεννήθηκε από μια φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν αλκοολικός και αδιάφορος για την σωστή διαπαιδαγώγηση του παιδιού του. Την "βρώμικη δουλειά" για τη συντήρηση της οικογένειας την έκανε, προφανώς, η μητέρα του Ρονάλντο που ήταν καθαρίστρια. Η αδιαφορία του πατέρα είχε συνέπειες και στον αδερφό του ποδοσφαιριστή που αποτοξινώθηκε από τα ναρκωτικά χάρη στα λεφτά που απόκτησε και συνεχίζει να αποκτά ο Ρονάλντο. Ο πατέρας του Ρονάλντο πεθαίνει από τις συνέπειες που έχει ο μακροχρόνιος εθισμός στο αλκοόλ. Ο πατέρας, διαβάζω, ήταν θαυμαστής του Ρήγκαν(η βικιπαίδεια δεν διευκρινίζει αν τον θαύμαζε σαν ηθοποιό, πολιτικό ή και τα δυο μαζί!)
Στα δεκαπέντε χρόνια η ταχυκαρδία που διαγνώστηκε δεν στάθηκε εμπόδιο για την ταχύτατη εξέλιξη του Ρονάλντο. Πολλά γκολ ως η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου• κλήση στην εθνική Πορτογαλίας, σύναψη πανάκριβων συμβολαίων με πολλές εταιρείες και φανέλες με το όνομα Ρονάλντο να ξεπουλούν συνεχώς.Το θεαματικό του παιχνίδι ξεσηκώνει τον κόσμο. Συνδυάζει ταχύτητα, εκρηκτικότητα στην κίνηση, άρτια τεχνική και αποτελεσματικότητα. Ο Ρονάλντο είναι πόλος έλξης για τους απανταχού θαυμαστές του. Τα πιτσιρίκια τρέχουν από πίσω του για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία.Είναι το ίνδαλμα τους και σίγουρα ονειρεύονται να ακολουθήσουν τα δικά του βήματα. Ένα παιδί θυμάμαι πριν καιρό, αισθάνθηκε απαίσια από την αδιαφορία του Ροναλντο να του υπογράψει ένα αυτόγραφο.Την ίδια στιγμή, διαβάζω βικιπαίδεια, ο διάσημος ποδοσφαιριστής είχε χρηματοδοτήσει την προσπάθεια για τη σωτηρία ενός εννιάχρονου παιδιού που υπό άλλες συνθήκες ήταν καταδικασμένο να πεθάνει από τον καρκίνο.
Ο ποδοσφαιριστής, ένα μήνα μετά την απώλεια του πατέρα του, κατηγορείται για βιασμό. Το δικαστήριο τον απαλλάσσει από τις κατηγορίες.Το νοσοκομείο της γενέτειράς του λαμβάνει ένα μεγάλο ποσό ως μια πράξη ευγνωμοσύνης στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που καταφέρνουν να διατηρήσουν στη ζωή την καρκινοπαθή μητέρα του. Με το ποσό αυτό δημιουργείται μια μονάδα αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών μέσα στο νοσοκομείο.Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής κάνει δωρεές σε σχολεία Παλαιστινίων.
Σήμερα ο Ρονάλντο έχει πολλά λεφτά.Θεωρείται ως ένας από τους πλουσιότερους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Οι συμπατρώτες του τον θεωρούν άξιο πρεσβευτή του πορτογαλικού πολιτισμού(!!!) στο εξωτερικό και δεν χάνουν την ευκαιρία να τον τιμούν. Στο όνομά του έχει ανεγερθεί Μουσείο. Οι ποδοσφαιρόφιλοι εξακολουθούν να θαυμάζουν το στυλ του παιχνιδιού του και αμέτρητες γυναίκες θα ήθελαν να βρεθούν στον δρόμο του.Τα λεφτά έρχονται ασταμάτητα στο θησαυροφυλάκιό του και μπορεί να αφήνει "βομβαρδισμένη" την ακριβοπληρωμένη βίλα που νοικιάζει στην Μύκονο ή να πιάνει τα γεννητικά του όργανα και να τα επιδεικνύει δημοσίως ως σύμβολο κυριαρχίας και υποταγής.Μετά την τελευταία του κίνηση που καταγράφηκε από την τηλεοπτική κάμερα, διαπιστώνω ότι και οι βαθύπλουτοι αυτής της ζωής απασχολούνται με τα γεννητικά τους όργανα ως σύμβολα επικυριαρχίας.Συμβουλή προς άρρενες: πασπατέψτε τα μπας και νιώσουμε πλούσιοι!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα