Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2015

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ

Με καταδρομικές ενέργειες Ισραηλινοί κομάντος κατεβαίνουν στο πλοίο και σκοτώνουν Τούρκους που εμφανίζονται δήθεν ως ακτιβιστές. Οι Ισραηλινοί αναχαιτίζουν την πορεία του πλοίου που κατευθύνεται στην Λωρίδα της Γάζας.

Την επόμενη ημέρα, ο κακός χαμός στην Τουρκία. Ακόμη και οι μετριοπαθείς εξαγριώνονται και ζητούν εκδίκηση για το αίμα των συμπατριωτών τους.Οι Ισραηλινοί ,κάτω από τον φόβο των αντιποίνων, αρχίζουν να πουλάνε τα σπίτια τους στα Πριγκιπονήσια. Ογκώδεις διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας και όλα μοιάζουν να κρέμονται σε μια κλωστή. Οι κραυγές , οι απειλές και η υπόσχεση ότι οι Τούρκοι θα πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα συντηρούν για λίγο καιρό ένα ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δυο κυβερνήσεις. Περνώντας ο χρόνος, οι Τούρκοι αρχίζουν να το σκέφτονται πιο ψύχραιμα. Μια τέτοια ολοκληρωτική αλλαγή στάσης είναι σίγουρο ότι υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τους επιχειρηματίες που ελέγχουν τον πλούτο και την οικονομία των χωρών. Αυτοί είναι που ζητούν να πέσουν οι τόνοι, ώστε οι οικονομικές δοσοληψίες να συνεχίζονται απρόσκοπτα.


Οι Τούρκοι με τον Ερντογάν φώναξαν, τσίριξαν και στο τέλος χώνεψαν το ισχυρό πλήγμα στο γόητρό τους. Ο θεός χρήμα, όπως διαπιστώνουμε, έχει τη δύναμη να απορροφά και να αφομοιώνει ιδεολογίες, δικαιοσύνη, εθνική και ατομική αξιοπρέπεια .Πλούσιος πλουσίου μάτι δεν βγάζει...

Υ. Γ Αληθεύει ότι ο Γιούνκερ είπε να φορολογήσουμε τον πλούτο; Χρήμα μου, τι ακούν τα αυτιά μας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα