Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2015

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Εντάξει, οι διακοπές ταυτίζονται με την ελευθεριότητα των στιγμών και την ροπή προς μια συνεχή ανατροπή των κανόνων ηθικής τάξης. Οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν τα πάντα μεσα σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Πίνουν, μεθάνε, αναζητούν μανιωδώς το σεξ, θυμώνουν, μαλώνουν, τρώνε, ρεύονται και ξερνάνε.
Οι βρετανοί τουρίστες είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία. Για αυτούς, η επιδίωξη της ηδονής συνοδεύεται από μια έκρηξη βίας και επιθετικότητας. Συνεχίζοντας την παράδοση της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, μάς λένε φωναχτά ότι οι κοινωνίες τους δεν βρήκαν ακόμη τον τρόπο να εκφράζονται χωρίς να παραμιλάνε από το πολύ αλκοόλ.
Θυμάμαι στην Ρόδο της περασμένης δεκαετίας να κατεβαίνουν στο όμορφο νησί και να βιάζονται να κάνουν πραγματικότητα κάθε διαστροφή τους.Τους έβλεπα να διακατέχονται από μια μανία αυτοκαταστροφής. Η μεγαλύτερη ηδονή φαινόταν να είναι η ίδια η φθορά και η σπατάλη του εαυτού τους. Σαν να προέρχονταν από ένα περιβάλλον αυστηρής τήρησης των ΚΑΝΟΝΩΝ και ζητούσαν την ελευθερία για να τιμωρήσουν τους εαυτούς τους που ανέχονταν κάτι τόσο απάνθρωπο!
Ακούω τους ευρωπαίους ηγέτες να απαιτούν από εμάς συμμόρφωση και υποταγή στους ΚΑΝΟΝΕΣ.Όποιος καταλαβαίνει, αυτή είναι η γλώσσα των προγραμματιστών...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα