Σάββατο, Αυγούστου 29, 2015

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

"Εξ ιδίων τα αλλότρια" Είναι η περίφημη φράση που απευθύνουμε σε κάποιον που προσπαθεί να μας κρίνει με βάση τα δικά του δεδομένα και τα δικά του μέτρα σύγκρισης. Συνήθως, θέλει να μας μεταμορφώσει στις δικές του μικρές διαστάσεις και στο λιλιπούτειο ανάστημά του.

Υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούν τους άλλους ως τεμπέληδες. Συνήθως, είναι αυτοί που ζέχνουν από τεμπελιά και αδυνατούν να αναγνωρίσουν στο περιβάλλον τους κάποιους που δεν τους μοιάζουν.

Οι διακοπές στους εργαζόμενους είναι μια στιγμή κατά την οποία μειώνουν τους ρυθμούς αλλά δεν τους καταργούν πλήρως. Ο αληθινά εργαζόμενος ξέρει ότι για να πετύχει πολλά στον τομέα της εργασίας του, χρειάζεται να διατηρήσει στις διακοπές του έναν σταθερό ρυθμό που θα το εξασφαλίσει την διαρκή επαφή με το ουσιαστικό περιεχόμενο της εργασίας του.

Για τον εργάτη που κοπιάζει με το σώμα και το μυαλό δεν υπάρχουν διακοπές με την έννοια που αποδίδουμε σήμερα. Οι διακοπές για μένα είναι μια μορφής παθητικής εργασίας που μας προετοιμάζει για την μετάβαση στην ενεργητική εργασία. Κάποιοι, θα πρέπει να πάψετε να συκοφαντείτε την έννοια των διακοπών και να αποκαλείτε τους άλλους τεμπέληδες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα