Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2015

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ...


Είναι φυσική και αναμενόμενη η συνέπεια της ικανοποίησης μιας πρωταρχικής ανάγκης• την πλήρωση μιας τέτοιας ανάγκης, ακολουθεί μια άλλη . Το μενού των αναγκών εμπλουτίζεται διαρκώς και γίνεται ένα μείγμα από πρωτεύουσες και δευτερεύουσες ανάγκες που δεν απαιτούν άμεση ικανοποίηση. Αν δεν έχουμε να φάμε, θα κοιτάξουμε να βρούμε φαγητό  για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Μετά και αφού χορτάσουμε, θα κοιτάξουμε για όλα τα υπόλοιπα.

Με την παραμονή μας στο ευρώ συνέβη ακριβώς αυτό. Όλοι ζήσαμε την αγωνία της παραμονής στην ευρωζώνη και της πιθανής  άτακτης χρεοκοπίας. Εξασφαλίζοντας την παραμονή μας και πετυχαίνοντας τον πρώτο στόχο, άρχισαν τα όργανα! Ομάδες επαγγελματιών άρχισαν τις πιέσεις. Αυτοί έλεγαν και λένε: "Ναι, η συμφωνία είναι επώδυνη για όλους τους Έλληνες, αλλά εμείς θα μπορούσαμε να εξαιρεθούμε επειδή έχουμε τη δύναμη να φωνάζουμε και να ασκούμε πίεση!

Με τον καιρό βέβαια,  το παραμύθι έγινε γνωστό! Οι ομάδες που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους είναι πάντα δίπλα στα κέντρα της εξουσίας, γνωρίζουν καλά τους διαδρόμους και είναι φιλαράκια με το πολιτικό προσωπικό. Στο όνομα των στενών διαπροσωπικών σχέσεων θα ζητήσουν  να εξαιρεθούν από την επιβολή των δύσκολων μέτρων. Τα τομαράκια τους να σώσουν, αδιαφορώντας για τα περίφημα "ισοδύναμα μέτρα" που πρέπει να αναζητηθούν στον άλλο κόσμο που κινδυνεύει να γίνει ο "κάτω κόσμος"!

Σ' αυτήν την χώρα, την κοινωνική δικαιοσύνη την οραματίζονται αυτοί που έχουν μάθει να κλείνουν το μάτι στους 
αλλους...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα