Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2016

ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Έβλεπα πιο μπροστά στην ΕΡΤ2 το αφιέρωμα στη ζωή του Αλαίν Ντελόν.Μακροημερεύει κι αυτός, όπως μακροημερεύει και η Μπριζίτ Μπαρντό. Δυο ηθοποιοί που υπήρξαν πρότυπα ομορφιάς για τις δεκαετίες που μεσουρανούσαν στον κινηματογράφο. Η Μπαρντό εγκατέλειψε σχετικά νωρίς την ηθοποιία και αφοσιώθηκε στην υπεράσπιση των ζώων. Για την Μπαρντό, η περίθαλψη των κακοποιημένων ζώων υπήρξε το ιδανικό της ζωής της. Περιτριγυρισμένη μονίμως από δημοσιογράφους και φωτογράφους, η γαλλίδα ηθοποιός ασφυκτιούσε και λαχταρούσε να ζήσει μια ζωή όπως αυτή επιθυμούσε.


Ο Αλαίν Ντελόν, ο γόης του γαλλικού σινεμά, είχε πολλές ερωτικές σχέσεις που διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι γυναίκες ήταν γοητευμένες μαζί του και αυτός ήταν γοητευμένος με τον εαυτό του. Στην τελευταία του ταινία, το 2008, υποδύεται τον Καίσαρα. Ο Καίσαρας δεν γερνάει αλλά ωριμάζει.Τα μαλλιά του δεν ασπρίζουν αλλά γίνονται ασημένια. Ο Καίσαρας είναι σπουδαίος κατακτητής και αθάνατος. Τώρα, ο Ντελόν ζει απομονωμένος με τα σκυλιά του. Στον τεράστιο κήπο του σπιτιού του φροντίζει τα μνήματα 35 σκύλων που έχουν πεθάνει στα χέρια του. Ο Ντελόν, σε αντίθεση με την Μπαρντό, δεν έδειξε την ίδια μαχητικότητα στην υπεράσπιση των ζώων.

Οι δυο ηθοποιοί είχαν φήμη, δόξα, λεφτά, κοινωνική καταξίωση και πολλές ερωτικές περιπέτειες. Τώρα ,στα χρόνια που τους απομένουν, βρίσκουν παρηγοριά στην φροντίδα των ζώων και ζουν με τις αναμνήσεις(ή τα φαντάσματα;) ενός πλούσιου παρελθόντος, τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα