Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2016

ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ!


(Ταπεινό σαλιγκάρι, σε έπιασαν στο στόμα τους οι επιστήμονες και σε έκαναν "γαστερόποδο πνευμονοφόρο μαλάκιο"!)
Το σαλιγκάρι δεν θα σας το παίξει πολύ "άντρας" ή πολύ "γυναίκα", επειδή έχει λύσει εγκαίρως όλα τα προβλήματα που συνδέονται στους ανθρώπους με το άγχος καθορισμού του φύλου και της σξουαλικής τους ταυτότητας. Το σαλιγκάρι ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα στην ανδρική και τη γυναικεία του φύση .Καταλαμβάνει τον ελάχιστο χώρο σε έναν πλανήτη κατοικημένο από πλάσματα που καταβροχθίζουν(ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε).Τα σαλιγκάρια είναι αργοκίνητα και αφήνουν ίχνη βλέννας στο διάβα τους! Οποιαδήποτε ομοιότητα με την γλίτσα που αφήνουν οι άνθρωποι στο πέρασμά τους, είναι τυχαία και συμπτωματική.
Τα σαλιγκάρια όταν νιώθουν απειλή, χώνονται στο κέλυφός τους. Η καλύτερη άμυνά τους είναι η παθητική αντίσταση και σε καμιά περίπτωση η επίθεση. Στο σώμα του σαλιγκαριού δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να προκαλέσει κακό σ' αυτόν που το απειλεί.
Τα σαλιγκάρια τρώνε το ελάχιστο χόρτο και καταναλώνονται ως εκλεκτά εδέσματα από τους ανθρώπους. Είμαι ευγνώμων για τους αργούς ρυθμούς τους και για τα γερά πατήματά τους πάνω στη γη! Κυρίως, γιατί κουβαλούν το σπίτι τους παντού και έχουν καταφέρει, έτσι, να δηλώνουν ως τόπο κατοικίας τους ένα συνεχώς μετακινούμενο σημείο στις διαδρομές που επιλέγουν! Αυτό το τελευταίο, αξίζει της προσοχής μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα