Πέμπτη, Απριλίου 28, 2016

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ(Βλέποντας χτες τον μνημειώδη διάλογο των Λογοθετίδη και Τσαγανέα, στην ταινία "Οι Γερμανοί ξανάρχονται")
Στις νευρολογικές κλινικές για τις ήπιες περιπτώσεις και στις ψυχιατρικές για τις πιο βαριές, συντάσσονται τα αληθινά πολιτικά κείμενα. Οι άνθρωποι καταλήγουν σε αυτούς τους χώρους επειδή αναζητούν στη ζωή τους Ανθρώπους που δεν βρίσκουν! Η συνάντηση του Ανθρώπου με τον Άνθρωπο είναι ένα ραντεβού όπου κανένας δεν βρίσκεται στην ώρα του! Οι ουσιαστικές συζητήσεις που θα συνέβαιναν σε αυτά τα ραντεβού, αναβάλλονται εις το διηνεκές και εξαιτίας της ασυνέπειας που διακρίνει τους Ανθρώπους.
Στις νευρολογικές και ψυχιατρικές κλινικές, διακινούνται ερωτήσεις και απορίες για την εκκωφαντική απουσία της ύπαρξης του Ανθρώπου. Η αλληλοσφαγή, η αλληλοεξόντωση και ο αλληλοσπαραγμός καθιστούν τους "αιμοδιψείς και αιμοβόρους ανθρώπους" αόρατους στην ίδια γη και κάτω από τον ίδιο ήλιο.
"Άνθρωποι, άνθρωποι προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός• όλοι αδέρφια είμαστε μεταξύ μας", φωνάζει και περιφέρεται η σακατεμένη Ευαισθησία. Όποιος έχει κουράγιο να ενσαρκώσει και να περιθάλψει την τραυματισμένη Ευαισθησία, επειγόντως ζητάει να συναντήσει και να απευθυνθεί στον συνάνθρωπο!
Άνθρωποι και ανθρωπάκια , "προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;". Γιατί οι άνθρωποι παίζοντας την δυστυχία τους ανακαλύπτουν τους τρόπους για να φτιάξουν σκλάβους και σκλαβοπάζαρα; Τι τους κάνει να παράγουν όπλα μαζικής καταστροφής,τανκς, ατομικές βόμβες και να χτίζουν φυλακές; Παίζοντας την δυστυχία τους, οι άνθρωποι γίνονται παλιάνθρωποι! Αν δεν μπορούν να τους θυμούνται για την καλοσύνη τους, θα τους θυμούνται για το κακό και τον πόνο που προκαλούν στους άλλους!

Ο ψυχικά πάσχων άνθρωπος αποδεικνύεται ως ο μόνος συνεπής στα ραντεβού.Είναι κάποιος που υπενθυμίζει , "μοίρα κοινή του Ανθρώπου, ο Θάνατος". Στην "αταξική δημοκρατία του θανάτου" ο μελλοθάνατος που έχει επίγνωση της θνητής του φύσης, αναγνωρίζεται ως ο ΜΟΝΟΣ ψηφοφόρος που θα μπορούσε να αντισταθεί στην καταστροφική ορμή της εξουσίας και της παγκόσμιας αλητείας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα