Σάββατο, Απριλίου 30, 2016

ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ

Φοράνε τρύπια βρακιά σε αδέξιους κώλους! Ζουν και βασιλεύουν και τον κόσμο κυριεύουν, άνθρωποι που είναι μίζεροι σε προσωπικό επίπεδο και συνάμα επιδειξιμανείς ενός αριστοκρατικού προφίλ προς τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι αυτοί που μπορούν να δανείζονται τα κινητά των άλλων για να συνδιαλέγονται και την ίδια στιγμή να μεταβαίνουν με αεροπλάνο στους προορισμούς τους! Όλα είναι θέμα γοήτρου • ένας τζέντλεμαν ή μια μαντάμ Σουσού πρέπει να υπερασπίζονται τους τίτλους τιμής που αποδίδουν οι ίδιοι στους εαυτούς τους! Την ώρα που επιπλώνουν τα σπίτια τους με πανάκριβα έπιπλα, την ίδια ώρα ζητιανεύουν καροτάκια και κρεμμυδάκια από τις φτωχές πλην αξιοπρεπείς γειτόνισσες! Δεξιώνονται τους φίλους τους σε πλουσιοπάροχα γεύματα και την επόμενη ημέρα στριμώχνονται στα συσσίτια της εκκλησίας.
Ο κατάλογος της ξεφτίλας είναι μακρύς! Για να μην μακρηγορώ με καταστάσεις που γνωρίζουμε όλες και όλοι ,ο άνθρωπος συνιστά αυτό το παράδοξο: Σε προσωπικό επίπεδο ανέχεται τον εξευτελισμό αρκεί να πετυχαίνει την κοινωνική καταξίωση και την έξωθεν καλή μαρτυρία. Όλη αυτή η στάση ζωής δεν θα προκαλούσε αντιδράσεις στον υπόλοιπο κόσμο , εφόσον αποδεχόμαστε ότι ο άνθρωπος πρέπει να ζει την ζωή που ο ίδιος επιθυμεί να ζήσει. Ωστόσο, τα πράγματα ζωηρεύουν και η στάση γίνεται προκλητική, άπαξ και ο άνθρωπος επιθυμεί να μετατρέψει την αδυναμία και την φτώχεια του σε υπεραξία* και κοινωνική ισχύ έναντι των υπολοίπων. Είναι τότε, που "ο πτωχός τω πνεύματι έχει αέρα πλουσίου" και κυκλοφορεί ανάμεσά μας ξεβράκωτος...
*Υπεραξία:"η αύξηση της αξίας ενός αγαθού χωρίς αυτό να υποστεί καμιά βελτίωση ή επεξεργασία."(Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα). Η φτώχεια και η βλακεία μπορούν να γίνουν "πλούτος και πνευματική υπεροχή" μόνο μέσα μέσα στο μυαλό ενός φαντασιόπληκτου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα