Δευτέρα, Απριλίου 18, 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΩΝ

Είμαστε μια "κοινωνία της κόπωσης". Νομιμοποιούμε μια παρά φύσιν κοινωνία, θεωρώντας φυσιολογικό να υποβαλλόμαστε στα βασανιστήρια των ρεκόρ. Συμπεριφορά και σκέψη είναι προσανατολισμένα στην κατάκτηση της υψηλότερης επίδοσης που θα πρέπει να καταρρίπτει την προηγούμενη επίδοση. Φερόμαστε με βαναυσότητα τόσο στον ίδιο μας τον εαυτό όσο και σε αυτούς με τους οποίους συναναστρεφόμαστε. Ο αυτοσκοπός μας γίνεται η επιδίωξη της ανώτερης επίδοσης.
Το παρα φύσιν έρχεται όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κακό αντίγραφο τη φύσης μας. Το έργο είναι πολυδάπανο και οι αντοχές μας εγκαταλείπουν. Ο ανταγωνισμός, αυτός ο μεγάλος τρομοκράτης, εμφανίζεται στην εποχή μας με το πιο στυγνό του πρόσωπο. Είμαστε συνεχώς σε έναν μόνιμο συναγερμό και μέλη μιας ακούρδιστης κοινωνίας που κατρακυλάμε σε όλο και πιο απάνθρωπους ρυθμούς! Λίγο προτού καταρρεύσουν τα σώματα, αναζητούμε την βοήθεια φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων για να ανταποκριθούμε σ' αυτούς τους εξοντωτικούς ρυθμούς.
Σε ένα μήνα περίπου θα αρχίσουν εξετάσεις στα σχολεία. Στην τηλεόραση άρχισαν οι διαφημίσεις για τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα που ενδυναμώνουν την μνήμη. Είμαστε μια κοινωνία της κόπωσης αλλά και μια κοινωνία των ντοπαρισμένων!Πλάκα θα έχει, οι εξετάσεις των μαθητών και μαθητριών να γίνονται στο μέλλον με λήψεις ποσοτήτων αίματος των διαγωνιζομένων και με ντόπινγκ κοντρόλ!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα