Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2016

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ!Διαβάζω στην ελληνική έκδοση του Maniere de voir(τεύχος 9 με τιμή 1300 δραχμές, Σεπτέμβριος 1996):


《Στη δεκαετία του '30 στην κατεχόμενη Μαντσουρία, ένας Ιάπωνας επιστήμονας, ο Σίρο Ισίι, περιστοιχισμένος από εκατοντάδες ερευνητές και με ένα κολοσιαίο προϋπολογισμό στη διάθεσή του, εγκεκριμένο με μυστικό διάταγμα που φέρει τη σφραγίδα του αυτοκράτορα Χιροχίτο , δημιουργεί την μονάδα 731, ένα κέντρο ερευνών που έχει σκοπό να εξοπλίσει την Ιαπωνία με την φοβερότερη δύναμη κρούσης, δηλαδή όπλα βιολογικού πολέμου》.

Σε αυτή την μονάδα, συνεχίζω να διαβάζω, χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα Αμερικανοί, Κινέζοι και Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου. Όταν η στρατοκρατική Ιαπωνία καταρρέει, ο Ιάπωνας επιστήμονας και οι συνεργάτες του θεωρούνται ότι είναι κάτοχοι σημαντικών "γνώσεων" και όχι μόνο δεν καταδικάζονται για τις κτηνωδίες τους αλλά προσφέρουν αυτές τις "γνώσεις" στους αντιπάλους, με αντάλλαγμα την ασυλία τους. Το τελευταίο; Πολλοί από αυτούς τους ερευνητές κατέλαβαν θέσεις κλειδιά σε πανεπιστήμια και ιδιωτικό τομέα.

3 σχόλια:

Τη 6:40 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Ειρήνη Σολακάκη είπε...

...όταν ξέρεις από καλή ανακύκλωση...

 
Τη 11:30 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Από την αρχή της ιστορίας, ο άνθρωπος υπήρξε ένα αναλώσιμο προϊόν. Πιστεύω, Ειρήνη, ότι αυτό που πρέπει να αξιολογήσουμε στη μακραίωνη παρουσία των ανθρώπων είναι η σταθερή και ακλόνητη θέση για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Συμφέροντα εναντίον συμφερόντων, πεδίο δόξης λαμπρό για τους ΛΩΛΟΥΣ επι της γης!!!Καλημέρα.

 
Τη 2:43 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Ειρήνη Σολακάκη είπε...

Μα έτσι ακριβώς..όπως το λες...απλώς αναρωτιέμαι σε ποιο βαθμό εμείς οι μικροί εραστές της αλήθειας μπορούμε ν'αναμετρηθούμε με τα θηρία που αλωνίζουν γύρω μας..

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα