Δευτέρα, Δεκεμβρίου 26, 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Χτες, έκανα μια μεγαλη βόλτα στο κέντρο της πόλης! Απαλλαγμένη η πόλη απο τον κόσμο της , φανερώνει όλα τα μυστικά που καταχωνιαζονται μέσα στο άγχος της καθημερινότητας! Βαλλομαστε πανταχόθεν από πολυάριθμα ερεθίσματα που είτε τα αγνοούμε ειτε δεν αποδίδουμε σ' αυτά την πρέπουσα σημασία! Τώρα στς γιορτές, οι πόλεις αδειάζουν και μας προσκαλούν να τις  δούμε με μια διαφορετική ματιά! 


(Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά σε περίπτερο εντός της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η φαντασία δημιουργεί πάντα τα δικά της μονοπάτια! Οι διακλαδώσεις του νου που στολίζονται με τα κοσμήματα της φαντασίας)

(Ένα κατάμαυρο σκυλί θεωρείται γρουσουζιά για αυτόν που το συναντά; Μεγαλόσωμο σκυλί που παρεμπόδιζε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την πάνω μεριά της έκθεσης)

(Εξέδρα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας για τις εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης. Το συνθηματικό "Χριστούγεννα μαζί" είναι μετεξέλιξη του παλαιότερου "Όλη η πόλη μια παρέα")

(Πάλι στον πεζόδρομο: Κοκκινωπή κάλπη όπου ο διερχόμενος μπορεί να γράψει τις ευχές του! Ο " οίκος των ευχών "  στημένος σαν κάλπη προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα! Μήπως να κάναμε κανένα δημοψήφισμα για την καλύτερη ευχή;)

(Μια φωτεινή κουκίδα το καραβάκι που κάνει την διαδρομή στον κόλπο του Θερμαϊκού)

 (Απόγευμα Χριστουγέννων στο πλακόστρωτο της παραλίας! Ελάχιστοι περπατούν! Ένας ποδηλάτης στον ποδηλατόδρομο και δυο με τρια άτομα που τρέχουν! Ενα ζευγάρι βγάζει φωτογραφίες μπροστά στις ομπρέλες του Ζογγολοπουλου! Φυσά ενα βοριαδακι που μας παγώνει το κεφάλι! 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα