Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

!"ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ"

Ο κοινωνικός έλεγχος είναι ασφυκτικός. Στην ελληνική ταινία "Τα κίτρινα γάντια" το σπίτι είναι ζωσμένο από το άγρυπνο βλέμμα ενός στρατηγού. Εντός της κατοικίας, διαβιούν ένα αντρόγυνο και η οικιακή βοηθός. Ο άντρας βασανίζεται από παθολογική ζήλεια για την γυναίκα του.Το άγχος να μην την χάσει, τον καθιστά μανιώδη  επιτηρητή όλων των κινήσεων και των συμπεριφορών της γυναίκας του!

 Στο σπίτι προσφέρει τις υπηρεσίες της μια οικιακή βοηθός επί 24ωρου βάσεως! Ένα φλερτ που καταλήγει σε σχέση, η υπηρέτρια δεν μπορεί να το χαρεί! Για να ανταλλάξουν κάποιες κουβέντες και να κανονίσουν ραντεβού, η οικιακή βοηθός πρέπει να προφασίζεται εξωτερικές εργασίες. Ο φίλος της αναγκάζεται να κόβει βόλτες έξω στον δρόμο και αυτό κινεί τις υποψίες στον κύριο του σπιτιού για πιθανό ειδύλλιο με την γυναίκα του. Η αρρωστημένη φαντασία του κυρίου του σπιτιού οργιάζει. Όλα θα τελείωναν , αν στις επίμονες  τηλεφωνικές κλήσεις του στρατηγού ο άντρας  απαντούσε. Ο στρατηγός, εκπαιδευμένος στην παρατήρηση, σντιλαμβάνεται την οικιακή βοηθό να ερωτοτροπεί με τον άγνωστο άντρα που είχε στήσει καραούλι εκτός της οικίας! Μια τέτοια κρίσιμη πληροφορία για την εξέλιξη της πλοκής, θα μπορούσε να καθησυχάσει τον άντρα του σπιτιού. Ωστόσο, αυτή η παροχή της κρίσιμης πληροφορίας διαρκώς αναβάλλεται. 

Ακολουθεί ένα πλήθος συμπτώσεων που γιγαντώνουν τη ζήλεια και την ανησυχία του άντρα. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και το ζευγάρι διέρχεται μια σοβαρή κρίση. Επί ματαίω, η γυναίκα προσπαθεί να  άρει τις αμφιβολίες και να αμβλύνει την καχυποψία του άντρα της. Οι συγκυρίες δεν την ευνοούν μέχρι τη στιγμή που αποφασίζουν να ανοίξουν τα στόματα. Όλη αυτή η κωμωδία των παρεξηγήσεων λαμβάνει τέλος, όταν ο άγνωστος "μουστάκιας" αποκαλύπτει την πρόθεση του να ζητήσει σε γάμο την οικιακή βοηθό! Τότε, αρχίζουν να φανερώνονται όλες οι πτυχές των γεγονότων και αναδεικνύεται η αλήθεια. 


Νομίζω,  ότι αυτό που χρειάζεται να διδαχτούμε απ'αυτήν την ταινία, είναι η διαρκής αναβολή της κρίσιμης πληροφορίας. Μην δυσφορείτε με την πολυλογία των άλλων!  Σκεφτείτε ότι μέσα σ' αυτήν την φλυαρία κρύβεται καμουφλαρισμένη η "κρίσιμη πληροφορία"...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα