Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Το πανό είναι φτιαγμένο για να μείνει! Σε καμιά περίπτωση δεν είναι προχειροφτιαγμένο! Το μήνυμα του καταδεικνύει τον βαθύ διχασμό που υπάρχει πάντα ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους! Ας πούμε ότι η διοίκηση έχει σαν στόχο να διεκπεραιώνει τις άχαρες γραφειοκρατικές εργασίες και να αναλαμβάνει έναν διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και τους εργαζόμενους! Η διοίκηση είναι αυτή που ακούει τις προθέσεις της κεντρικής εξουσίας για έμπρακτη υποστήριξη και ικανοποίηση των αιτημάτων που διατυπώνονται από τους εργαζόμενους! Διοικήσεις που να δρουν αμερόληπτα και προς συμφέρον των εργαζομένων είναι δύσκολο να πετύχουμε! Εφόσον τα διοικητικά συμβούλια εξαρτώνται από την κεντρική εξουσία, η αυτονομία τους και η διάθεση για διεκδικήσεις περιορίζεται πολύ! Η διοίκηση ,πολλές φορές, βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες!! Από την μία την πιέζουν τα επείγοντα προβλήματα μέσα στα νοσοκομεία και από την άλλη την συνθλίβει η δραδυπορία της κεντρικής εξουσίας στην επίλυση των προβλημάτων! 

Κεντρική εξουσία, διοίκηση και εργαζόμενοι μοιάζουν εδώ και πολλά χρόνια να μην μπορούν να βρουν έναν κοινό βηματισμό! Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς και τους συνοδούς, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού ή ανεπάρκειας των δομών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της εποχής μας!

Τις λεπτομέρειες για όλες τις ελλείψεις τις γνωρίζουν οι εργαζόμενοι που τις βιώνουν σε καθημερινή βάση. Προφανώς, γνωρίζουν τους τρόπους αντιμετώπισης και κάνουν προτάσεις στη διοίκηση! Αυτή, είναι υπεύθυνη να τις μεταφέρει σε μια κεντρική εξουσία που δεν διαθέτει και τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά!

Οι εποχές και τα χρόνια αλλάζουν! Οι εργαζόμενοι πιέζουν για γρήγορη και οριστική διευθέτηση των προβλημάτων, η διοίκηση είτε συμπαραστέκεται είτε δρα πυροσβεστικά και η κεντρική εξουσία έχει να ιεραρχήσει τα προβλήματα και να κάνει μια σωστή και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων! 

Αν ο τομέας της υγείας υπήρξε μια μαύρη τρύπα, θα ήθελα στο κέντρο αυτής της μαύρης και άραχνης τρύπας ένα μικρό φωτάκι ν' αρχίσει να φεγγοβολεί! Κάθαρση μωρέ!!!

( Η φωτογραφία ενός πολύ καλού φίλου)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα