Κυριακή, Φεβρουαρίου 11, 2018

ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΩ

Κάποτε και σε εποχή όπου οι νέοι μπορούσαν να ξοδεύουν ασυλλόγιστα τα λεφτά των γονιών τους, οι πορτιέρηδες στα νυχτερινά μαγαζιά αποτελούσαν τα σημαίνοντα πρόσωπα της διασκέδασης μαζί με αυτούς που παρασκεύαζαν τα ποτά, τους σερβιτόρους και αυτούς που επέλεγαν τις μουσικές! Είχε πλάκα να βλέπεις όλους αυτούς (γένους αρσενικού, με εξαίρεση τις σερβιτόρες) να κορδώνονται και να απολαμβάνουν την μικρή τους εξουσία μέσα στο σκοτάδι και την παραζάλη των αφελών νεαρών! 

Ο πορτιέρης αναλάμβανε το φέις κοντρόλ των πελατών! Αξιολογούσε το ντύσιμο, έβλεπε αν ο νεαρός συνόδευε κάποια κυρία και έκοβε όλους αυτούς που έκρινε ότι δεν ταιριάζουν με το στυλ του μαγαζιού στο οποίο δούλευε. Ο πορτιέρης έπρεπε να υπολογίζει τις αναλογίες του κόσμου. Περισσότερες γυναίκες και λιγότεροι άντρες, διότι το μαγαζί δεν έπρεπε να καταντήσει καψιμί στρατοπέδου! Ο πορτιέρης ήταν σωματώδης ,  επειδή ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια του μαγαζιού. Συχνά πυκνά έπρεπε να παρεμβαίνει σε διαπληκτισμούς θαμώνων ή να διευθετεί προσωπικές του διενέξεις με άτομα που"έτρωγαν πόρτα" εξαιτίας του! 

Με τα χρόνια και την πτώση του τζίρου που ακολούθησε, ο πορτιέρης σε όσα μαγαζιά επέζησε ως στυλ, μεταλλάχθηκε σε κάποιον κράχτη που στήνει καραούλι για να γραπώσει κάποιο διερχόμενο άτομο έξω από το μαγαζί! Κακόμοιρε πορτιέρη, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα