Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018

ΣΚΕΨΕΙΣ(2)

                        -1-

Στα χρόνια του πανεπιστημίου, η Νατάσα ήταν μια όμορφη γυναίκα και με εντυπωσιακό παράστημα. Όταν της υπενθύμιζα την ομορφιά της, μου έλεγε 《 Και τι έγινε Γιάννη; . Ομολογουμένως, δυσκολευόμουν να βρω την απάντηση στην ερώτησή της. Μου προξενούσε μεγάλη εντύπωση η περιφρόνηση που έδειχνε για τα σωματικά της προσόντα και την ομορφιά της. Αργότερα και αφού ενδιαφερόμουν για την μοίρα των ωραίων γυναικών, κατέληξα ότι η ομορφιά δεν βοηθάει τους ανθρώπους να κερδίσουν σε αλήθεια! Ψεύδος, μπορούν να κερδίσουν μπόλικο.

Είμαι όμορφος, είσαι όμορφος, είναι όμορφος• ακόμη και αν συμφωνούσαμε σε αυτά, τι θα κερδίζαμε σε αλήθεια;

                         -2-
Ηλικιωμένοι που έχουν την ανάγκη της συντροφικότητας και της φροντίδας πέφτουν θύματα φίλων ή συγγενών που τους πείθουν να παραδώσουν εν λευκώ τις περιουσίες τους. Συντάξεις και σπίτια τα καρπώνονται οι επιτήδειοι . Μέσα στη σύγχυση και την ανασφάλεια, οι ηλικιωμένοι περιμένουν ματαίως το αντίκρυσμα της προσφοράς τους. Αντ' αυτού, εγκαταλείπονται στην μοίρα τους και αργοπεθαίνουν.
Θα έπρεπε να υπάρχει μια σκληρή καταδίκη στο επίπεδο της συνείδησης για όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται και ιδιοποιούνται τις περιουσίες ηλικιωμένων, αδιαφορώντας χυδαία για την ψυχική και πνευματική υγεία αυτών των ανήμπορων ανθρώπων. Άραγε πόσο πιο χαμηλά να πέσουν αυτά τα σαρκοβόρα με την ανθρώπινη όψη; Τι άλλο να κάνουν για να σιχαθούν τους εαυτούς τους;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα