Τρίτη, Ιουλίου 09, 2019

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Τα ιστολόγια και τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν η μεγαλύτερη επανάσταση των δυο τελευταίων δεκαετιών! Οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να μιλάνε και να αλληλεπιδρούν  με έναν μεγαλύτερο κύκλο ανθρώπων! Μέχρι τότε, εφημερίδες , περιοδικά και συνολικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είχαν το μονοπώλιο και ασκούσαν έλεγχο στην διακίνηση της πληροφορίας! Σκέψεις και γνώμες τηλεθεατών, αναγνωστών και ακροατών έμεναν καταχωνιασμένες, επειδή κάποιοι κατείχαν την εξουσία να τις διατηρούν στην αφάνεια.

Η  δυνατότητα δημοσίευσης μιας σκέψης σ' έναν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων, οδήγησε στην κατάργηση των διαμεσολαβητών που είχαν στα χέρια τους την εξουσία ελέγχου αυτών των σκέψεων. Οι χρήστες βρέθηκαν έκοληκτοι μπροστά στο λευκό πλαίσιο των κινητών και των υπολογιστών! Μπορούσαν να γράψουν ό,τι νά 'ναι κι αυτό θα το έβλεπαν παντού! 

Η συνεισφορά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ανάπτυξη ενός υγιούς δημοσίου διαλόγου θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. Σίγουρα, πολλοί χρήστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ελευθερία να εκφράζουν τις σκέψεις τους όποια στιγμή και ώρα επιθυμούσαν! Ο τρόμος μπροστά στο λευκό χαρτί αντικαταστάθηκε από τον τρόμο μπροστά στην λευκή οθόνη.Κάποιοι τόλμησαν και ξεπέρασαν τους αρχικούς δισταγμούς και τις φοβίες.Άλλοι ανακοίνωναν τις σκέψεις τους και με δεδομένη την χαμηλή ανατροφοδότηση, αποσύρονταν με απογοήτευση! Άλλοι προσπάθησαν να διεισδύσουν στο σώμα των χρηστών ως επιχειρηματίες που πλάσσαραν  τα! προ'ι'όνται τους.Άλλοι έκαναν σχέσεις, μερικοί παντρεύτηκαν και άλλοι έζησαν με την αυταπάτη της κοινωνικής αποδοχής, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των " φίλων"! Άλλοι ικανοποίησαν το μεγάλο τους πάθος ν' αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής των άλλων κι άλλοι χρησιμοποίησαν τα μέσα για ψυχική εκτόνωση. Τέλος, υπήρξε και υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός χρηστών που παραμένουν σιωπηλοί λόγω της αδυναμίας να προσδώσουν στις σκέψεις τους ένα ουσιαστικό περιεχόμενο.

Ποτέ δεν είναι αργά, επειδή ποτέ δεν ήταν και νωρίς! Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα κατάφερναν να  αποτελέσουν ένα καλό πεδίο σκληρής και γόνιμης αντιπαράθεσης. Μην στέκεστε βουβοί! Όλοι έχετε κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΙΤΕ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα